NHL: Flyers henter amerikansk VM-målmand

Philadelphia Flyers forsøger at opruste på en af de pladser, hvor holdet i flere år har været udfordret. Derfor skrev klubben tirsdag kontrakt med den unge amerikanske målmand Alex Lyon.

23-årige Lyon har i de seneste tre år spillet for Yale University i den amerikanske collegeliga NCAA. Særligt i de seneste to sæsoner har den bevægelige amerikaner været fremragende, og det betød, at han sidste år var en del af det amerikanske VM-hold, som vandt bronze ved verdensmesterskabet i Tjekkiet.

Alex Lyon var tredjemålmand for USA og kom ikke på isen, men hans præstationer i den amerikanske collegeturnering har overbevist Philadelphia Flyers om, at han er værd at satse på. Derfor blev klubben tirsdag enige med Lyon om en entry-level-kontrakt. Det oplyser Flyers på sin hjemmeside.

Philadelphia har ikke meldt noget ud omkring, hvor lang Alex Lyons kontrakt er, men capsitet General Fanager mener, at Lyon har fået en tre-årig kontrakt, som træder i kraft med det samme og derfor udløber i sommeren 2018.

Alex Lyon har i denne sæson vundet 19 af sine 31 kampe for Yale. Han noterede sig for en gennemsnitlig redningsprocent på hele 93,6 og lukkede kun 1,64 mål ind per kamp. Lyon diskede desuden op med fem shutouts.

Flyers håber formentlig, at Alex Lyon kan være fremtidens mand i målet. Steve Mason og Michal Neuvirth, som har udgjort klubbens målmandsduo i denne sæson, har begge kontraktudløb efter næste sæson, hvor de står til at blive unrestricted free agents.