NHL: Finsk stjerne tradet for schweizisk ditto

Foto: Lorie Shaull

Et opsigtsvækkende trade har fundet sted kort før trade-deadline i NHL. Den finske stjerne Mikael Granlund bytter klub med det schweiziske stjerneskud Kevin Fiala.

Det lå bestemt ikke i kortene, at Granlund og Fiala ikke skulle spille sæsonen til ende i deres respektive klubber, men Minnesota Wild og Nashville Predators hev en stor kanin op ad hatten, da de byttede de to offensive profiler for hinanden.

26-årige Mikael Granlund, som fik sit store internationale gennembrud, da han scorede sit fantastiske og ikoniske lacrosse-mål ved VM i 2011, skifter til Nashville efter at have spillet for Minnesota i hele sin NHL-karriere. I denne sæson står den finske forward noteret for 49 point i 63 kampe, og i alt blev det til 317 point i 461 kampe for Wild.

22-årige Kevin Fiala var med til at vinde sølv med Schweiz ved VM i Danmark sidste år, og han viste i sidste sæson meget lovende takter i NHL med 48 point i 80 kampe og +20 i plus/minus-statistikken. I denne sæson er det indtil videre blevet til 32 point i 64 kampe, men i plus/minus-regnskabet er Fiala -11.

Kevin Fiala bliver restricted free agent efter denne sæson, mens Mikael Granlund har et år tilbage af sin kontrakt. Både Nashville og Minnesota har gode chancer for at kvalificere sig til NHL-slutspillet.