NHL: “Eurotwins” sikrede Red Wings vigtig sejr

Kampen om slutspilspladserne i NHL skærper stille og roligt til fra nu af og til midten af april. Et par af de hold, som nok skal være at finde i den hårde kamp om de eftertragtet pladser til hele foråret er Detroit Red Wings og Florida Panthers. De to mødtes i nat, for at fordele to vigtige points i Atlantic Division og det var hjemmeholdet fra Detroit, der løb med begge points, efter en stærk tredje periode, hvor de scorede kampens tre eneste mål.

Det var en tæt kamp, hvor begge hold spillede tight i defensiv zone, hvilket gjorde det svært for begge hold at skabe de helt store chancer i den anden ende. Derfor var det også logisk nok at det var 0-0 efter to perioder.

Fire minutter inde i den sidste periode, var Tomas Tatar på pletten, da han styrede et skud fra Jakub Kindl i mål. Målet tvang gæsterne til at satse mere fremad banen og det kom til at koste midtvejs i perioden.

I powerplay slog russiske Pavel Datsuyk til, da han med et smukt håndledssvirp satte skiven helt op i krogen, efter han med skarp vending oppe ved blå linje satte en Panthers spiller. Kort efter var den gal igen, denne gang i fem mod fem, da Justin Abdelkader, brød en puck på midten og sendte den på tværs til Henrik Zetterberg, der flot fandt en fri Datsuyk, som havde sneget sig ned bag Panthers forsvaret.

Datsuyk afdriblede køligt Al Montoya i målet og lagde pucken ind i mellem benene på ham og så var det game over for Panthers med otte minutter igen. Zetterberg med assist på begge Datsuyks mål.

Panthers fører dog stadig Atlantic Division ret suverænt, i mens Red Wings fik distanceret sig yderligere til Lars Eller og Montreal Canadiens igen.

Senators rullede over Lightning

Ottawa Senators kæmper en hård kamp for at få kontakt med ottendepladsen i Eastern Conference igen, som de lige nu ligger 4 points efter i stillingen, i nat gjorde de hvad de skulle, da de tævede Tampa Bay Lightning med 5-1.

Hjemmeholdet havde hele seks powerplays, men formåede kun at udnytte en af overtals mulighederne, men ikke desto mindre scorede fem gange. Kampens store spiller var Mark Stone, som noterede sig for 2 mål og 1 assist. Hans to mål faldt begge i anden periode og afgjorde således kampen da Senators gik fra 2-1 til 4-1.

Udover Stone fik Senators også et mål og to assists fra Jean-Gabriel Pageau, og kaptajn Erik Karlsson, måtte gå pointløs fra kampen på trods af sine 28 minutter på isen.

Nattens resultater:

New York Rangers – New Jersey Devils 2-1

Pittsburgh Penguins – Anaheim Ducks 6-2

Detroit Red Wings – Florida Panthers 3-0

Ottawa Senators – Tampa Bay Lightning 5-1