NHL: Europæisk Bruins-trio gjorde det onde ved Islanders

Anført af et stærkt europæisk trekløver slog Boston Bruins i lørdagens tidlige NHL-kamp New York Islanders med 3-1. Bruins konsoliderede dermed sin førsteplads i Atlantic Division.

En tjekke, en svensker og en finne var, hvad Boston Bruins skulle bruge, for at slå New York Islanders. David Pastrnak scorede to mål, Loui Eriksson lavede et mål og to assists og målmand Tuukka Rask diskede op med 25 redninger i Bruins’ 3-1-sejr over Frans Nielsen og Islanders.

Den rutinerede danske Islanders-center havde en mindre god lørdag i TD Garden. Nielsen var på isen i 15 minutter og 48 sekunder uden at blive noteret for et eneste skud på mål. To hits blev det til fra herningenseren, som måtte se sig noteret for to minusser i plus/minus-statistikken. Det var første gang i 12 kampe, at Nielsen endte en kamp i minus.

Islanders var med i opgøret helt indtil sidst i anden periode, hvor David Pastrnak bragte hjemmeholdet foran med 2-1. Forinden havde Loui Eriksson scoret kampens første mål for Boston sidst i første periode, mens John Tavares udlignede med sit NHL-mål nummer 200 i karrieren godt midtvejs i anden periode.

David Pastrnak slog sejren fast for Bruins med to et halvt minut tilbage af tredje periode, og Boston bragte sig dermed tre point foran rivalerne fra Florida Panthers i toppen af Atlantic Division. Panthers kan således ikke overhale Bruins uanset udfaldet af deres hjemmekamp mod Philadelphia Flyers natten til søndag dansk tid.