NHL: Eric Lindros: Man burde overveje at forbyde tacklinger

Eric Lindros er – når man kigger tilbage på historie – et NHL-topnavn, der aldrig helt fik det forventede ud af sin karriere. Lindros var et gigantisk håb, da han blev draftet, men blev også kendt for at være manden, der nægtede at følge draften og gå til Quebec. I stedet røg den store mand til Philadelphia, hvor han blev en skattet kaptajn, men aldrig fik Stanley Cuppen hjem.

Det lykkedes heller ikke i New York, hvor han spillede for Rangers og afsluttede en karriere, der blev præget af megen turbulens og ikke mindst en del hjernerystelser, der kom til at præge livet for den store, stærke Lindros. 

I weekenden talte han på en hjernerystelses-konference “See The Light” på Western University i Ontario i Canada, og her foreslog han faktisk, at NHL helt skulle overveje at tage tacklinger ud af ishockeyspillet. 

– Vi skal gå direkte til problemet. Jeg elsker ishockey, og jeg fortsætter med at spille hockey. Men det er sjovt – jeg var altid en fysisk spiller, og nu spiller jeg ishockey uden kropskontakt og det er mindst lige så berigende. Vi hamrer ikke ind i hinanden, men har det stadig lige sjovt og nyder det på absolut samme måde.

– Vi ved, at antallet af hjernerystelser vil falde i en liga uden kontakt, sagde Lindros ifølge The National Post på konferencen.

Et drastisk forslag fra Lindros på konferencen, hvor den legendariske Montreal-målmand Ken Dryden ligeledes var til stede. 

Dryden har skrevet en bog om Steve Montador, der døde som følge af de mange hjernerystelser, han pådrog sig gennem karrieren som tough guy i NHL. Dryden opfordrede NHL til at gøre noget i en fart.

– Der var langt færre kollisioner i “gamle dage”, hvor spillerne var på banen længere tid. De blev naturligt trætte. Som tiden er skredet frem, er skiftene blevet kortere. Jeg sammenligner dagens ishockey med et stafetløb. Du giver depechen videre til næste mand, der tager de næste 38 sekunder. Tempoet betyder, at der er mange flere kollisioner og mange flere voldsomme kollisioner, sagde Dryden.