NHL: En af Andersens værste aftener i karrieren

Foto: Jan Korsgaard

Frederik Andersen havde en af sine tungeste aftener i karrieren i nat, da han hjemme i Air Canada Centre i Toronto satte en personlig bundrekord. For første gang i sin NHL-karriere – ifølge Toronto Sun – lod den danske målmand syv mål gå ind på 60 minutter.

Det var Tampa Bay Lightning med Steve Stamkos – fire point i alt – der skød Maple Leafs helt og holdent i sænk.

Frederik Andersen formåede kun at stoppe 17 af 24 skud og blev dermed holdt nede på en redningsprocent på blot 70.7. Små 20.000 tilskuere var chokerede over begivenhedernes rasen – ikke mindst i kampens begyndelse – hvor Frederik Andersen lod fire af de første syv skud slippe ind.

– Jeg ved snart ikke, hvor jeg skal starte, sagde Andersen ifølge Toronto Sun efter kampen, da han talte med pressen.

– Jeg følte, at alting hoppede den forkerte vej, og jeg var desværre ikke i stand til at lave de nødvendige redninger, når vi behøvede. Om det er fordi, vi spiller en anden slags defensiv her, end vi gjorde i Anaheim? Det vil jeg helst ikke komme ind på. Det er ikke et emne i omklædningsrummet og ikke noget at være nervøs for, sagde han ifølge Toronto Sun.

Det skal siges, at avisen også nævner en svag Toronto-defensiv som medvirkende til kollapset, der betød, at Tampa Bays sejr på intet tidspunkt var i fare. Kun da Auston Matthews midt i tredje periode reducerede til 3-5, var der et lille håb blandt folket på lægterne.

Men det forsvandt definitivt med to hurtige Lightning-mål godt fem minutter før tid.