NHL: Ellers Montreal fik has på Andersens Anaheim

Foto: Bridget Samuels

Lars Eller og Montreal Canadiens har egentlig udspillet sin rolle som slutspilsbejlere i denne sæson, men tirsdag forhindrede de Frederik Andersens Anaheim Ducks i at booke en billet til slutspillet.

Montreal vandt nemlig med 4-3 hjemme i Bell Centre over Anaheim, som havde Frederik Andersen på bænken i hele kampen. Lucas Lessio scorede sejrsmålet for Canadiens i tredje periode, og de hårdt prøvede canadiere fik en tiltrængt succesoplevelse i en sæson, som har bølget op og ned.

Tirsdagens opgør bølgede også frem og tilbage. Torrey Mitchell bragte Canadiens foran efter otte et halvt minuts spil, men svenske Jakob Silfverberg udlignede seks minutter senere. Corey Perry sendte Ducks på sejrskurs to minutter inde i anden periode, men Alex Galchenyuk og Mike Brown svang kampen over i Montreals favør.

Canadiens nåede dog at føre med 3-2 i mindre end et par minutter, for med otte minutter tilbage af anden periode var Jakob Silfverberg på spil igen. Han udlignede til 3-3, som var stillingen, indtil der var spillet otte minutter af tredje periode. Her scorede 23-årige Lucas Lessio sit første mål i Montreal-trøjen og sikrede værterne sejren.

Lars Eller fik 18:39 minutters istid, men satte ikke det store aftryk på kampen. Han havde to skud på mål, et hit og var +1 i plus/minus-regnskabet, så det var en ganske godkendt præstation den danske forward, som tirsdag var placeret på en wingplads, leverede.

Anaheim kunne med en sejr have sikret sig en plads i slutspillet, men den fik de altså ikke. Ducks fik tirsdag hjælp af Minnesota Wild og er stadig med i jagten på førstepladsen i Pacific Division. Wild slog nemlig Los Angeles Kings med 2-1, og Anaheim har derfor fortsat fire point op til kongerne med en kamp i baghånden.

Minnesotas sejr var til gengæld skidt nyt for Mikkel Bødker og Colorado Avalanche. Den sender nemlig Wild forbi Avalanche i tabellen og op på den sidste wildcard-plads i Western Conference. Minnesota har et forspring på et point ned til Colorado for en kamp mere.

I Eastern Conference sikrede Washington Capitals’ sig førsteseedet i conferencen med en 4-2-sejr over Ottawa Senators. Capitals har hele 20 point ned til Tampa Bay Lightning på conferencens andenplads, og Lightning har kun ni kampe igen og kan derfor ikke lukke hullet op til det amerikanske hovedstadshold.