NHL: Eller og Washington fik klø af Edmonton

Foto: Jan Korsgaard

Edmonton Oilers er kommet forrygende fra land i denne sæson, og det gik onsdag ud over Lars Eller og Washington Capitals, som blev sendt fra det vestlige Canada med et 4-1-nederlag.

Oilers grundlagde sejren i anden periode, hvor Benoit Pouliot nettede to gange, og trods en reducering fra Alexander Ovechkin bare ni sekunder inde i anden periode lod værterne sig ikke slå ud. Patrick Maroon scorede til 3-1 kort efter, og midt i perioden lukkede Milan Lucic kampen med målet til slutresultatet 4-1.

Lucic’ scoring blev sat ind i powerplay, og det var Lars Eller, der var en tur i straffeboksen for gæsterne. Den danske center var blevet udvist for en hooking mod Edmonton-backen Eric Gryba, og det er en anelse kuriøst, da de to spillere tidligere har haft deres kontroverser på isen. Det var Gryba, som for godt og vel tre år siden lavede en voldsom tackling og knockoutede Lars Eller i en slutspilskamp mellem Montreal Canadiens og Ottawa Senators.

Eller fik 13:39 minutter på isen i onsdagens kamp, hvor han udover sine to udvisningsminutter også fik tre skud på mål registreret. Lars Eller havde også en god aften i faceoff-cirklerne, hvor han vandt 83 procent af sine dueller.

Nederlaget var Washingtons andet i træk, og hovedstadsklubben har skrabet syv point sammen i sæsonens første seks kampe. Edmonton er til gengæld stærkt kørende og har nu vundet fire kampe på stribe. Canadierne topper Western Conference med 12 point efter syv kampe.