NHL: EHLERS OG JETS er videre til Conference-finalen

Foto: Jan Korsgaard

Winnipegs succeshistorie i denne sæsons NHL fortsætter og fortsætter. 

Jets er nu videre til conference-finalen på den mest overbevisende kamp 7-manér overhovedet, for i nat vandt Winnipeg med hele 5-1 i Nashville, der er en de sværeste udebaner overhovedet i NHL.

Dermed vandt Jets serien 4-3, og vi har nu to danskere i Conference-finalerne for første gang nogensinde. Lars Eller skal spille for Washington mod Tampa, mens Nikolaj Ehlers og Jets skal møde Vegas Golden Knights i Western-finalen. 

I nat blev Ehlers Third Star i kampen mod Nashville, og danskeren leverede en enkelt assist. Han leverede pucken til Tyler Myers, som scorede fra en yderst spids vinkel. Pekka Rinne i Predators-målet troede han havde den, men pucken havde sneget sig ind ved forreste stolpe. Forfærdeligt mål at lukke ind for finnen, der altså på den måde satte Winnipeg i gang. 

Kort efter scorede Paul Statsny 2-0-målet, men Nashville fik håb før første pause, da P.K. Subban reducerede i powerplay.

Nashville skiftede i øvrigt målmand allerede efter 2-0-målet, hvor Pekka Rinne blev erstattet af sin landsmand Jusse Saros.

Winnipeg var umulige at stoppe. Connor Hellebuyck var en levende mur i buret, og så scorede Mark Scheifele sit slutspilsmål nummer 10 i slutningen af anden periode.

Paul Statsny scorede til 4-1 i tredje periodes 12. minut, da han var på plads inde foran kassen, og Mark Scheifele afsluttede festen kort før tid. Sikke en aften for Winnipeg og Nikolaj Ehlers, der spillede 12:39 minutter og altså nu har en unik chance for at spille sig videre til Stanley Cup-finalen.