NHL: Ehlers og Jets blev tvunget ud i kamp syv

Foto: Jan Korsgaard

Der skal en syvende kamp til for at afgøre slutspilsserien mellem Winnipeg Jets og Nashville Predators.

Det er status, efter at Jets mandag forpassede muligheden for at spille sig videre til Western Conference-finalen, da de havde matchbold på hjemmebane.

Nikolaj Ehlers og holdkammeraterne formåede slet ikke at få scoret i den sjette kamp i serien mod grundspilsvinderne fra Nashville Predators, og da gæsternes svenske profiler Viktor Arvidsson og Filip Forsberg fik sat pucken i nettet to gange hver, vandt Predators kampen med 4-0.

Stillingen i serien er nu 3-3, og der venter dermed en syvende og altafgørende kamp. Den spilles torsdag i Nashville, og vinderen er klar til Western Conference-finalen mod Vegas Golden Knights.

Jets trak store veksler på sin topkæde i mandagens kamp, hvor både Mark Scheifele og Blake Wheeler derfor var på isen i over 22 minutter hver. Nikolaj Ehlers var skubbet ned i Winnipegs fjerdekæde, hvor han spillede sammen med Bryan Little og Joel Armia.

Den danske wing blev noteret for 13:40 minutters istid, tre skud på mål, et hit og -1 i plus/minus-regnskabet. Ehlers har haft svært ved for alvor at generere chancer i serien mod Nashville, og Jets-træner Paul Maurice prøvede derfor at sætte ham ind i en ny konstellation, mens Mathieau Perreault tog Ehlers’ plads i kæden med Paul Stastny og Patrik Laine.

Spørgsmålet er nu, om der bliver rokeret tilbage igen i den altafgørende kamp syv?

Nashville kunne se Pekka Rinne lave 34 redninger og holde målet rent for anden gang i årets slutspil, mens Filip Forsberg og Viktor Arvidsson begge noterede sig for tre point og +4 i plus/minus-regnskabet. Kæden med de to svenskere og Ryan Johansen stod bag alle gæsternes fire scoringer.