NHL: Ehlers og Hansen sørgede for fuldt hus på danskerkontoen

Fem danskere var i aktion i tirsdagens NHL-kampe, og de kunne alle juble, da de sidste skøjtetag var taget. Alle danskerholdene formåede nemlig at vinde deres kampe.

Nikolaj Ehlers og Winnipeg Jets var på besøg hos St. Louis Blues, og det lykkedes det canadiske mandskab at vinde den svære udekamp efter straffeslag. Mark Scheifele blev helten for Jets, da han scorede straffeslagskonkurrencens eneste mål og sikrede Jets en 2-1-sejr.

Ehlers fik hele 19:37 minutters istid for Winnipeg, og han var på isen, da Bryan Little bragte canadier foran med 1-0. Den danske rookie noterede sig dermed for +1 i plus/minus-regnskabet, og han havde to skud på mål og leverede et enkelt hit i kampen, hvor han fik næsten seks et halvt minuts istid i powerplay.

Hansens pointtørke fortsatte
Vancouver Canucks har ikke opgivet slutspillet endnu, og det er der heller ingen grund til. Tirsdag vandt de nemlig udekampen mod Colorado Avalanche med 3-1, og de henter dermed to point ind på Avalanche i tabellen.

Det er Colorado, som i øjeblikket sidder på den sidste wildcard-plads i Western Conference. Den plads vil Vancouver gerne have fingrene i, og med tirsdagens sejr fik de bragt pointforskellen ned på fire point. Colorado har desuden spillet tre kampe mere end Vancouver.

Jannik Hansen fik 17:38 minutter på isen for Canucks, men han kom ikke på pointtavlen. Det var fjerde kamp i træk, Hansen måtte forlade isen uden point, og han er ikke kommet på tavlen siden sin klassekamp mod Pittsburgh Penguins, hvor han scorede tre mål. Hansen havde ingen skudforsøg i tirsdagens kamp, hvor han blev noteret for et hit.

Svenske Jacob Markström spillede en stor kamp i Vancouver-målet, og han præsterede faktisk også at få en assist på canadiernes tredje scoring, som blev sat ind af Bo Horvat. Matt Bartkowski og Sven Bärtschi stod for de første Canucks-mål, mens Francois Beauchemin nettede for værterne.