NHL: Ehlers med fire point og sejr i danskeropgør mod Nielsen

Foto: Jan Korsgaard

Efter et par nederlag i tætte kampe mod Washington Capitals lykkedes det endelig for Nikolaj Ehlers og Winnipeg Jets at få to point på bogen igen. Og det gik ud over Frans Nielsen og Detroit Red Wings, der i egen hule måtte se sig besejret.

Jets vandt 5-3 og Nikolaj Ehlers kom igen på scoringstavlen, da han kampens slutfase scorede i tomt mål.

Men den unge del af danskerkampen mellem de to rolige jyder leverede såmænd også tre assister i kampen og dermed hele fire point i alt.

Efter et kvarter var Ehlers på pletten for at assistere Patrik Laine på den finske angribers 1-1-mål. Ehlers leverede en pasning til Laine, der brød igennem og udlignede, inden Henrik Zetterberg igen bragte Detroit foran på et fremragende helflugtermål i overligger-højde.

Ehlers var igen med i et angreb fremme i tredje periode, hvor dommerne måtte igennem en længere diskussion før de anerkendte Mark Scheifeles 2-2-scoring.

Dramatikken fortsatte med Justin Abdelkaders 3-2-scoring med blot otte minutter igen. Det lignede en Red Wings-sejr, men det unge Winnipeg-mandskab leverede en fremragende “never give up”-attitude og udlignede igen – til 3-3 – med otte minutter igen.

Ehlers var på spil igen, da han lynhurtigt opfattede spillet og sendte en baghånd tilbage til Brandon Tanev, der satte den ind bag Mrazek i Detroit-målet. Scoringen blev ikke dømt i første omgang, men NHL’s “situation” havde set den inde og kaldte den fra centralen. Udligning igen.

Med blot 76 sekunder igen scorede Brandon Tanev fremragende på en friløber til 4-3 for Jets på Dustin Byfugliens lige så fremragende pasning. Det var Tanevs to første mål i karrieren og sikke en forløsning i Winnipegs boks. Ehlers’ 5-3’er i tomt mål er desværre ikke med i nedenstående highlights.

Men mange flotte mål og en kamp, hvor hornet lyder midt i kampen – direkte fra “situation room” er værd at se.

Frans Nielsen fik et kvarter for Detroit, men trods tre skud på mål fik Red Wings-danskeren ikke noget ud af sine anstrengelser.

Se højdepunkterne her: