NHL: Ehlers lavede to vigtige point i danskeropgør

Foto: Jan Korsgaard

Nikolaj Ehlers overstrålede sine to landsmænd på modstanderholdet, da Winnipeg Jets tirsdag besejrede San Jose Sharks i en tæt og målrig affære.

5-4 blev slutcifrene i Winnipegs favør, da Bryan Little scorede kampens afgørende mål 18 sekunder inde i overtiden. Nikolaj Ehlers var med i opspillet til Littles sejrsmål og fik en assist på scoringen, som dog i høj grad måtte tilskrives backen Dustin Byfuglien, der tog turen rundt om San Jose-målet og servede den perfekt for Bryan Little.

At scoringen kom allerede 18 sekunder inde i overtiden, var måske ikke så mærkeligt. Jets-spillerne viste nemlig også i den ordinære kamp, at de var klar fra start. Her skulle de også kun bruge 18 sekunder på at bringe sig foran med 1-0. Nikolaj Ehlers lagde pucken på mål og Mathieu Perreault rettede af og dirigerede den ind over stregen.

Jets scorede yderligere to gange i løbet af kampens første 12 minutter og cruisede mod en sikker sejr med en 3-0-føring i ryggen. Joe Pavelski fik dog reduceret i slutningen af perioden, og i anden periode fik Sharks bragt balance i regnskabet.

Midt i tredje periode bragte Joel Armia på ny Winnipeg i front, men Nikolaj Ehlers’ tidligere klubkammerat fra juniortiden i Halifax, schweiziske Timo Meier, sørgede med fire minutter og 40 sekunder igen for den udligning, der sendte opgøret i overtid.

Her blev det så alligevel Winnipeg, der snuppede de to point. Begge danskerklubber ligger dog i øjeblikket til at gå i slutspillet i Western Conference.

Nikolaj Ehlers var den mest i øjnefaldende dansker i tirsdagens kamp, hvor han med 17:27 minutters istid, tre skud på mål, to hits, to assister og +1 i plus/minus-regnskabet blev dansk topscorer på en række parametre.

Mikkel Bødker spillede 13:11 minutter for San Jose med et skud på mål og et hit til følge, mens Jannik Hansen fik ni minutter og seks sekunders spilletid og leverede to hits.