NHL: Ehlers kunne ikke prikke hul på Oilers-målmand under åben himmel

Foto: Jan Korsgaard

Der var liv og glade dage i Winnipeg i weekenden, hvor Jets og Oilers, de to canadiske klubber, der blev lukket ind i NHL i slutningen af 70’erne efter nogle år i den alternative – og ret stærke – liga WHA (World Hockey Association) fejrede hinanden og hockeyen.

Lørdag leverede to organisationer en “legendernes kamp” med deltagelse af adskillige store navne – selvfølgelig med #99 Wayne Gretzky i spiden – mens det søndag var tid for en regular season-kamp i NHL, hvor Jets skulle forsøge at stoppe et storstartende Edmonton-hold med Connor McDavid i spidsen.

Kampen blev udsat nogle timer, fordi solen var så skarp og skabte så meget genskin i isen, at spillernes helbred kunne være i fare. Så solen skulle forbi, inden Nikolaj Ehlers og co. kunne betræde isen, og da kampen gik i gang, var der en spiller, der havde bedre syn end samtlige andre.

Edmontons målmand Cam Talbot stod nemlig en fejlfri kamp og tog samtlige 31 skud, som Winnipeg fyrede af. Blandt andet det her skud fra danske Ehlers.

Danskeren fik uhyre meget spilletid – 21:31 minutter – men det lykkedes hverken ham, Mark Scheifele (24:10 minutter) eller Blake Wheeler (26:08 minutter) at få prikket hul på Talbot. I stedet scorede Mark Letestu, Darnell Nurse og Zack Kassian de tre mål for Edmonton, der med 10 point i seks kampe har fået en meget stærk sæsonstart.

Se højdepunkterne fra Tim Hortons Heritage Classic – over 33.000 tilskuere – her: