NHL: Ehlers er blevet bedre i defensiven, men ikke i mål endnu

728 Vm org
Foto: Jan Korsgaard

Nikolaj Ehlers formåede ikke at slå den danske NHL-rekord for fleste point i en sæson i søndagens kamp mod Minnesota Wild, men til gengæld leverede den 21-årige nordjyde en række stærke defensive aktioner.

Den defensive del af spillet er et område, Nikolaj Ehlers arbejder på at forbedre. Under sidste års A-VM sagde han i et interview til Ritzau, at han havde en række mangler i sit spil, når han skulle forsvare.

– Det defensive var noget, jeg ikke rigtig gad, da jeg var yngre. Derfor har jeg aldrig fået det lært, sagde Nikolaj Ehlers.

Derfor har den unge Winnipeg Jets-dansker arbejdet på at forbedre sine evner i egen zone, og i søndagens kamp mod Minnesota Wild viste Nikolaj Ehlers ved flere lejligheder, at han er blevet bedre til at forsvare.

– Han leverede nogle gode backchecks og et godt pres i forsvarszonen, siger Ken Wiebe, som følger Winnipeg Jets tæt for avisen Winnipeg Sun, i et interview med Slapshot.dk.

På Twitter bemærkede flere også Ehlers’ gode defensive aktioner i søndagens kamp.

Nikolaj Ehlers har siden sin NHL-debut i sidste sæson arbejdet hårdt på at blive en bedre allround-spiller, og ifølge Ken Wiebe har nordjydens defensive spil flyttet sig i den rigtige retning.

– Det er et område i hans spil, som han er nødt til at forbedre, og han er helt sikkert blevet bedre. Han er absolut ikke på Selke-niveau (trofæet, der gives til den bedste defensive forward i NHL red.) endnu, men bevæger sig i den rigtige retning, siger Ken Wiebe til Slapshot.dk.

Ehlers spillede søndag i kæde med Bryan Little og det finske stortalent Patrik Laine, og ifølge Ken Wiebe har det været godt for de to unge offensive kometer, at de er blevet sat sammen med rutinerede Bryan Little.

– Hans (Ehlers’ red.) offensive spil er dynamisk, men han skal stadig blive bedre over hele banen. På det område har det hjulpet ham at spille sammen med Bryan Little, siger Ken Wiebe til Slapshot.dk.

Nikolaj Ehlers har i denne sæson lavet 22 mål og 36 assister i 72 kampe for Winnipeg Jets. Han er -1 i plus/minus-regnskabet, har lavet 40 hits og blokeret 20 skud.