NHL: Edmonton henter målmandskæmpe i KHL

Edmonton Oilers formåede ikke at kvalificere sig til NHL-slutspillet i denne sæson, men det skal tilgangen af en ny målmand være med til at ændre.

Den canadiske klub har tirsdag indgået en et-årig aftale med den finske målmand Mikko Koskinen, som i de seneste fem sæsoner har huseret i KHL, hvor han har været en af ligaens absolut bedste målmænd.

29-årige Koskinen, som er to meter høj og vejer omkring 100 kilogram, stod i denne sæson med en gennemsnitlig redningsprocent på 93,7 i KHL-grundspillet, hvor han spillede for SKA St. Petersburg. Finnen fortsatte de flotte takter i slutspillet, men SKA blev slået ud i semifinalen af CSKA Moskva.

Den finske målmandskæmpe er nu fortid i KHL. Han skifter til Edmonton Oilers, hvor han bliver målmandskollega med canadiske Cam Talbot, der har været Oilers’ førstemålmand i de seneste tre sæsoner.

Mikko Koskinen har tidligere prøvet lykken i Nordamerika. I 2010/11-sæsonen spillede han fire kampe for New York Islanders med begrænset succes. Efterfølgende vendte han tilbage til Europa, hvor han har vundet to KHL-mesterskaber og to VM-sølvmedaljer med Finland.