NHL: Edmonton ansætter tidligere storspiller som træner

Edmonton Oilers har haft svært ved at leve op til forventningerne i denne sæson, og den canadiske NHL-klub har nu valgt at hente en af sine tidligere storspillere ind for at forsøge at stå stærkere i fremtiden.

Oilers offentliggjorde søndag, at klubben har tilføjet 56-årige Paul Coffey til trænerstaben. Coffey har fået titlen skill development coach, og han får hovedansvar for at udvikle klubbens backlinje og de unge backer, Oilers har draftet, men som endnu ikke er en del af klubbens NHL-hold.

Paul Coffey er et kæmpe navn i Edmonton, hvor han er en af de bedste spillere, der nogensinde har optrådt for Oilers. Canadieren, der i sin aktive karriere blev kåret til NHL’s bedste back tre gange, indledte sin NHL-karriere i Edmonton.

Oilers havde Paul Coffey på holdet fra 1980 til 1987, og klubben vandt tre Stanley Cup-titler i den periode. Paul Coffey var ankermanden på backlinjen, mens Wayne Gretzky førte an offensivt.

Paul Coffey skiftede i 1987 til Pittsburgh Penguins, som han vandt Stanley Cup med i 1991. Først efter 2000/01-sæsonen lagde canadieren skøjterne på hylden efter 1.409 kampe og 1.531 point i verdens bedste ishockeyliga.

Edmonton Oilers har trukket Paul Coffeys trøje med nummer syv på ryggen tilbage, så ingen spiller i klubben nogensinde kommer til at bære dette trøjenummer igen.