NHL: Dyre nederlag til Hansen og Nielsen

Både Jannik Hansen og Frans Nielsen var søndag på isen i NHL, men de måtte begge forlade den igen som tabere. Deres respektive hold mistede derfor vigtige point i kampen om slutspilspladserne.

Vancouver Canucks tog hjemme imod San Jose Sharks, og her så det ganske godt ud for det canadiske mandskab før tredje periode. Daniel Sedin bragte Canucks foran tre minutter inde i anden periode, og den føring holdt indtil der var spillet fire minutter og 21 sekunder af tredje periode.

Her udlignede Joe Pavelski for Sharks, og efterfølgende gik det helt galt for hjemmeholdet. Tomas Hertl bragte San Jose foran få minutter senere, og i den sidste del af perioden blev det både 3-1 og 4-1 til det ret velkørende Sharks-mandskab, som har vundet seks af sine seneste ti kampe.

Jannik Hansen fik 18:28 minutters istid for Canucks, men han havde ikke nogen stor aften. Et enkelt skud på mål blev det til for danskeren, som var på isen, da San Jose scorede til 2-1 og 4-1. Hansen endte derfor på -2 i plus/minus-statistikken, hvor han dog stadig har flotte +17 for sæsonen.

Vancouver har med nederlaget stadig otte point op til en slutspilsplads.

Overraskende nederlag til Islanders
New York Islanders forventede måske, at deres udekamp mod Edmonton Oilers, som havde tabt syv kampe i træk, ville blive en walk-over. Det var dog på ingen måde tilfældet, for Oilers-defensiven spillede stærkt og holdt Frans Nielsen og kompagni fra fadet – og så vandt værterne med 3-1.

Ligesom i Vancouver var det i tredje periode, at danskerholdet blev dukket. Islanders førte 1-0 efter 40 minutters spil på mål af Casey Cizikas, men i den sidste halvdel af tredje periode kom Oilers tilbage. Med tre scoringer på mindre end syv minutter gik Oilers fra 0-1 til 3-1, som altså blev kampens resultat.

Frans Nielsen fik masser af tillid fra Islanders’ træner Jack Capuano og spillede uhørt meget. Nielsen fik hele 22 minutter og 53 sekunder på isen, men desværre for herningenseren fik han ikke omsat spilletiden til point. Nielsen havde tre skud på mål og endte i nul i plus/minus-regnskabet.

New York Islanders ligger trods nederlaget stadig til at gå i slutspillet, men newyorkerne er stadig ikke garanteret en plads. Forspringet ned til Philadelphia Flyers og New Jersey Devils, som ligger under slutspilsstregen, er på seks point.