NHL: Dommeroverfald udløser 20 kampes karantæne

Foto: Bridget Samuels

Den rutinerede back Dennis Wideman kommer ikke på isen for Calgary Flames lige foreløbig. NHL har onsdag idømt den 32-årige canadier 20 kampes karantæne for at tackle en linjedommer hårdt.

Wideman har været en af de mest omtalte spillere i NHL, siden han for en uge siden fuldstændig ud af det blå valgte at cross-checke linjedommeren Don Henderson i ryggen i en kamp mellem Calgary Flames og Nashville Predators.

Du kan se den vanvittige episode her:

Som man kan se i videoklippet, bliver Dennis Wideman selv tacklet hårdt i sekunderne før, han laver cross-checkingen på linjedommeren. Efter kampen sagde Calgary-backen, at det ikke var hans intention at ramme Henderson, men at han ikke kunne undgå kollisionen.

Den forklaring ændrede Dennis Wideman eftersigende, da han tirsdag var indkaldt til høring med NHL’s disciplinærudvalg. Her skulle han ifølge Sportsnets Elliotte Friedman i stedet have fremført det argument, at han ikke vidste, hvad han foretog sig, fordi han var omtåget efter selv at være blevet tacklet.

Tirsdagens høring varede næsten to timer, og efter yderligere betænkningstid nåede NHL onsdag frem til, at Wideman skulle straffes med 20 kampes karantæne for overfaldet på linjedommeren. Det betyder samtidig, at Dennis Wideman må give afkald på $564.000, som han skulle have haft i løn for de 20 kampe. Pengene ender i stedet i NHL’s bødekasse.

Det er endnu uvist, om Wideman appellerer dommen. Såfremt straffen ender på de 20 spilledage i skyggen, kan den canadiske back først være tilbage på isen 11. marts, hvor Calgary Flames møder Arizona Coyotes.