NHL: Dobbelt Stanley Cup-mester lægger skøjterne på hylden

Efter 1.126 NHL-kampe takker den nu 36-årig Brad Richards af og lægger skøjterne på hylden. Det blev til 15 NHL-sæsoner og to Stanley Cups for den canadiske center.

– Jeg vil takke fansene og de fem organisationer, som jeg har spillet for, Tampa Bay, Dallas og de tre Original Six-hold, New York Rangers, Chicago og Detroit, siger Brad Richards til NHL.com.

– I min tid på de hold har jeg mødt en masse fantastiske mennesker. Jeg vil også gerne takke de ansatte og ledelsen i de organisationer, for den hjælp og støtte de gav mig. Jeg sætter stor pris på alle de trænere, der arbejdede utrætteligt med at hjælpe mig spille og holde mig sund og rask.

Jeg har haft en masse fantastiske holdkammerater og fået en masse gode venskaber i løbet af den rejse, som jeg værdsætter, og jeg vil aldrig glemme de gode oplevelser, som vi har haft sammen, slutter Brad Richards af.

Richards blev draftet i 1998 af Tampa Bay Lightning, hvor han også fik sin debut i oktober 2000. Richards bragede ind i NHL, hvor han i sin første sæson blev topscorer for Lightning. I jagten på Calder Trophy, som årets NHL-rookie, blev han kun overgået af Evgeni Nabokov.

Den nu pensionerede NHL-stjerne var den helt store profil, da han blev kåret til årets spiller i slutspillet, da Tampa Bay Lightning vandt Stanley Cuppen i 2004.

Det lignede et farvel til NHL i 2014, da Richards blev købt ud af sin ni år lange kontrakt med New York Rangers. Men det blev efterfølgende til en kontrakt med Chicago Blackhawks, hvor den på det tidspunkt faldende stjerne styrkede bredden hos Blackhawks i deres Stanley Cup-triumf.