NHL: Detroit under pres efter hjemmebanetab, Penguins tog serieføring

Detroit Red Wings skal vinde sine næste tre kampe for at holde sig i live i kampen om Stanley Cup-trofæet. Tirsdag tabte de nemlig endnu en gang til Tampa Bay Lightning.

Serien mellem Detroit Red Wings og Tampa Bay Lightning har været tæt, men sidstnævnte har indtil videre været bedst til at trække det længste strå. Sådan gik det også, da den fjerde kamp i serien blev spillet tirsdag i Detroit. Her sikrede Ondrej Palat gæsterne fra Tampa Bay sejren med en scoring tre minutter før tid.

Det så skidt ud for Red Wings, da russiske Nikita Kucherov midtvejs i tirsdagens kamp fire scorede for anden gang i opgøret og bragte Lightning foran med 2-0. Traditionsklubben, som er med i slutspillet for 25. sæson i træk, gav dog ikke op, og med scoringer fra Darren Helm og Gustav Nyquist i den sidste del af anden periode, var der balance på måltavlen før tredje periode.

Det lugtede længe af en overtidsafgørelse i Joe Louis Arena, men tre minutter før tid lagde Ondrej Palat en gevaldig dæmper på stemningen, da han scorede Tampa Bays tredje powerplaymål i kampen og sikrede gæsterne sejren.

Tampa Bay kan nu lukke sejren på torsdag, hvor de tager imod Detroit i seriens femte opgør.

Penguins viste skarpheden
Pittsburgh Penguins omsatte overtag i spillet til en sejr, da de tirsdag var på visit i Madison Square Garden, hvor den tredje kamp i serien mellem pingvinerne og New York Rangers blev spillet. Penguins vandt kampen med 3-1 og fører nu med 2-1 i kampe i serien.

Det var ikke meget, Rangers fik skabt i tirsdagens kamp. Newyorkerne formåede kun at teste Pittsburghs rookiemålmand Matt Murray 17 gange, og de 16 af skuddene afviste den talentfulde canadier, som kun er 21 år gammel og tirsdag spillede sin første kamp i NHL-slutspillet nogensinde.

Rangers fik lavet kampens første mål, da Rick Nash bragte hjemmeholdet foran med en undertalsscoring efter bare 39 sekunder af anden periode. Gæsternes powerplay tog dog revanche sidst i perioden, hvor Sidney Crosby udlignede, da pingvinerne igen var i overtal.

39-årige Matt Cullen scorede et vigtigt mål i begyndelsen af tredje periode. Det sikrede nemlig Penguins en 2-1-føring, som de formåede at forsvare indtil kort før tid, hvor Kris Letang slog sejren endeligt fast med en scoring i tomt mål.

Rangers-træner Alain Vigneault vil formentlig arbejde på at finde flere offensive træk frem mod den næste kamp i serien, som spilles på torsdag. Her er New York Rangers igen på hjemmebane.