NHL: Det SKAL du se den kommende uge

Udgivet i samarbejde med Sportsomnia.com

Frans Nielsen blev sidste danske islæt. Endnu et år uden et dansk navn på pokalen, men vi er stadig nået langt siden 2007, da Frans Nielsen lavede første danske point i NHL med undertegnede på lægterne.

Det er efterhånden mere end ni år siden, at Danmark fik sin første dansker i NHL. Det var Frans Nielsen, der fik sin debut mod Carolina i 2007. Der er sket meget siden, og det er efterhånden blevet dagligdag, at den danske presse bringer gode nyheder om endnu en dansk scoring eller assist. Sådan var det dog ikke dengang i 2007, da jeg pakkede min rygsæk og drog over Atlanten for de kommende 20 dage at rejse guds eget land rundt og besøge diverse nedkølede hockeyarenaer.

Et af de første stop blev Nassau Coliseum på Long Island. Den daværende historiske hjemmebane for New York Islanders. Da jeg sad der i toget, der tog mig nordpå væk fra min køjeseng på Manhattans nok dårligste hostel, havde jeg en følelse af pionerånd.

Jeg var på vej til at se noget historisk. Jeg var stolt af at være dansker og nød passagerernes nysgerrighed omkring det lille land i Nordeuropa, jeg var draget fra for at opleve vores første spiller, der havde udlevet sin store drøm.

Det var nogle hockeykloge mennesker, der udgjorde publikum denne aften i Coliseum. De havde været med fra de glade 80’ere med mesterskaber på stribe, og holdet havde siden været et samlingspunkt for hele det lille samfund at følge holdet.

Ja, de kendte deres hockey og dens stjerner, men den lille rookie med nr. 51, fra et endnu mindre land, sagde dem ikke meget. Jeg pegede ham stolt ud, og jeg blev ønsket held og lykke især set i det lys, at jeg fortalte hvor få hockeyhaller, der var i Danmark. De var imponerede, og jeg fik fornemmelse af, at de nu sad med samme forhåbning som jeg.

Frans havde nemlig endnu ikke lavet et officielt NHL-point. Han havde ganske vist scoret på et straffeslag, men det tæller ikke i den officielle statistik. Så jeg håbede selvfølgelig på, at kunne se en historisk begivenhed med egne øjne.

Om lykken står den kække bi, eller bare den unge mand med for meget tid og mulighed for at smutte fra hverdagen for at se hockey kan være svært at sige, men der sad jeg så på omkring tolvte række skråt bag målet, da Frans Nielsen satte det første point på sin personlige liste. Jeg var stolt og fik skulderklap fra de omkringværende.

Der var undrende blikke fra stolene en smule væk, da jeg jublende rejste mig klappede, og fik resten af rækken med op, da ’Nielsen’ blev sagt i anlægget, og historien officielt var skrevet. Jeg følte mig i sandhed som en del af historien.

Hvorfor kommer jeg pludselig til at tænke på dette? Det gør jeg fordi Islanders i går blev sendt på sommerferie, og dermed blev Frans sidste dansker, der kunne gå på ferie. Desværre!

Vi mangler nemlig stadig et mesterskab til en dansker. Et dansk navn på Lord Stanleys pokal, men det var netop i denne ærgrelse over, at det endnu engang ikke ville ske, at jeg kom til at tænke på 2007, og hvor fantastisk det var at få en enkelt mand i NHL.

Når jeg så tænker på nutiden, kan jeg konstatere, at vi som nation er enormt privilegeret. Det er fantastisk, hvad disse unge atleter har formået. Mesterskabet skal nok komme med tid, det er jeg heldigvis stadig sikker på.

Selvom der ikke er flere danskere på isen spilles der stadig, og det er nogle enormt spændende serier, der lige nu er i gang. Derfor skal der stadig ses hockey. Jeg vil især fremhæve følgende:

9/5 St. Louis Blues vs. Dallas Stars – Kamp 6 (kan ses på Viaplay.dk)
Blues har vundet tre af de første fem kampe og har derfor matchbold i denne kamp. De er endvidere på hjemmebane, så de vil sætte alt ind på at få afgjort serien med det samme.

Dallas har slet ikke formået at få deres potente angreb til at spille i denne serie, men det har dog især været længere tilbage på isen, at problemet har været størst. Lehtonen og Niemi har delt målmandsposten med det resultat, at begge har haft en horribel kamp.

Det er altafgørende for Stars, at der er en af disse mænd i målet, som leverer en brandkamp i St. Louis, ellers slutter drømmen tidligt. Det viser endnu engang, hvor essentielt en dygtig målmand er i slutspillet.

Holdene er næsten helt lige og kan ens målmand vinde en kamp eller to, modsat tabe dem som det er sket for Dallas, er det forskellen på liv eller død i playoff.

10/5 Pittsburgh Penguins vs. Washington Capitals – Kamp 6 (kan ses på Viaplay.dk)
Serien alle havde glædet sig til, har været en skuffelse indtil nu. Ikke fordi det har været dårligt hockey, men fordi man ikke kan lade være med at håbe på fantastisk offensiv hockey, når man ser på holdenes stjerner. Det er desværre ikke blevet indfriet, men derfor bør man ikke vælge denne kamp fra.

Der er noget helt fantastisk over kampene, når et hold har ryggen mod muren, som Capitals har. Det havde de også i kamp fem, men den vandt de på hjemmebane og holdt liv i mesterskabsmuligheden. Pittsburgh begynder endvidere at vise træthedstegn, og derfor vil det være afgørende for dem at lukke serien her på hjemmebane.

Det er næsten en altafgørende kamp syv, selv om det kun er det sjette møde. Det bliver en tæt affære, hvor en personlig fejl formentlig bliver afgørende i overtiden.

Det var alt, hvad jeg ville anbefale denne uge, men natten til torsdag og fredag er der mulighed for kamp syv i alle serierne. De skal selvfølgelig ses, hvis de bliver aktuelle. Jeg håber personligt på, at det bliver tilfældet i alle tre serier.

Det gør det nok ikke, men vi kan da formentlig glæde os til en eller to af disse altafgørende kamp 7’er, og en kamp syv er nu stadig det bedste hockey kan tilbyde, så endnu en fantastisk uge at se frem mod.