NHL: Det SKAL du se den kommende uge

Udgivet i samarbejde med Sportsomnia.com

Der er ingen grund til at lægge skjul på, at jeg efterhånden ikke kan vente på, at slutspillet starter. Vi er dog stadig en uge derfra, og selvom ventetiden kan virke lang for fans af hold, der har kvalificeret sig, så er det en enorm spændende uge, vi går i møde. Status er nogenlunde den samme, som den jeg fik opridset i sidste uge. Western Conference er med 99% sikkerhed afgjort.

Colorado kan stadig komme foran Minnesota, men de skal vinde alle deres kampe, og Minnesota skal tabe deres resterende. Højst usandsynligt. Det er derimod mere interessant, det der sker i East. Præcis som sidste uge er der fire hold, der kæmper om tre pladser. Rangers og Lightning er ikke matematisk sikret, men da holdene under dem har indbyrdes kampe i denne sidste uge, må man formode, at de er sikret. De fire hold vi altså skal holde øje med denne uge, er de samme som sidst:

Fire hold, tre pladser!

Islanders – 93 point (5 kampe tilbage)
Red Wings – 91 point (3 kampe tilbage)
Flyers – 91 point (4 kampe tilbage)
Bruins – 90 point (3 kampe tilbage)

94 point burde være nok til at sikre sig en af pladserne. Derfor må vi næsten formode, at Islanders og Frans Nielsen er at finde i det sjove selskab. Derfor vil jeg ikke lægge megen vægt på deres kampe i denne uge. Det er dog værd at konstatere, at Islanders ikke spiller specielt godt for tiden, derfor vil jeg da lige anbefale, at man holder et vågent øje med stillingen i løbet af ugen, så man ikke glipper en potentiel spændende afslutning for Nielsens hold.

Jeg havde ikke meget pænt at sige om Bruins sidste uge, udover at jeg da synes, det var overraskende, at de befinder sig i denne situation. Jeg er dog stadig overbevist om, at de har det svageste hold af de fire duellanter, men der kan være flere faktorer, der spiller ind den afsluttende uge. Der skal ikke gå meget galt, for nogen af holdene, inden frustration og nervøsitet kan få overtaget for selv den bedste hockeyspiller i sådanne altafgørende situationer.

Anbefalinger:

Onsdag 6/4 Red Wings – Flyers (kan ses på TV3Sport 1)
Hvis et af disse hold vinder denne kamp i regulær tid, kan de næsten begynde at kigge frem til slutspillet. Det er en enorm vigtig kamp, især for Red Wings, der med et nederlag vil have kniven for struben dagen efter, når de rejser til Boston.

Jeg lagde sidste uge vægt på, at disse to klubber skal have store præstationer af deres stjerner, og det er kun blevet mere aktuelt. Dette er kort sagt en kamp, man skal unde sig selv at se. Det bliver elektrisk i Detroit, hvor de forvænte fans regner med endnu en tur til slutspillet. Jeg kan dog ikke lade være med at tænke på, hvordan disse fans vil reagere, hvis ikke holdet leverer i denne kamp.

Torsdag 7/4 Bruins – Red Wings (kan ses på Viaplay.dk)
Kampen dagen før har enorm betydning for, hvordan denne kamp taktisk gribes an. Vinder Red Wings imod Flyers vil de stille sig tilfreds med et point, pakke sig en smule og vente på, at Bruins begår fejl.

Bruins skal dog vinde denne kamp, det må være et faktum. Derfor vil de være enorm tændte og komme ud med enormt fysisk spil. ”Bruins Style Hockey”. Det er også vejen til succes, da Detroit før eller siden vil kunne mærke kampen, fra dagen før, i benene.

Lørdag 9/4 Bruins – Senators (kan ses på Viaplay.dk)
                       Rangers – Red Wings (kan ses på Viaplay.dk)
                       Flyers – Penguins (kan ses på Viaplay.dk)

Amerikansk politik har Super Tuesday, og NHL har i denne uge Super Saturday. Da jeg stiller mig helt neutral i spørgsmålet om, hvem jeg ønsker i slutspillet, håber jeg inderligt, at alle disse tre hold stadig kæmper om pladserne. De to første kampe spilles på samme tid, så Flyers har muligheden for at få resultaterne inden, de selv går på isen. Om det er en fordel kan være svært at sige.

Det kan dog være, at de allerede vil være sikret, når Bruins og RedWings med disse kampe afslutter deres regulære sæson. Så en ting er sikkert, der skal kigges meget på stillinger fra andre kampe, men ikke så meget, man mister fokus på egen kamp. Der vil dog ikke være meget at spille for, for de tre modstandere, hvilket selvfølgelig burde være et plus for klubberne.

Søndag 10/4 Islanders – Flyers (kan ses på Viaplay.dk)
Denne kamp er kun en anbefaling værd, hvis et af holdene stadig skal bruge point. Jeg kan dog mærke motivationen for at skrive om denne kamp ligger på et meget lille sted, da jeg tvivler på, at den får betydning. Mit umiddelbare bud er, at man burde finde en anden sportsgren til at levere søndagsunderholdningen, da NHL vil være afgjort. Hvis man alligevel får tændt for kampen, kan man jo altid glæde sig over at se Tavares og Giroux pudse kanonen af, inden det altafgørende slutspil.