NHL: Det SKAL du se den kommende uge!

Udgivet i samarbejde med Sportsomnia

Just playing Bulls*** lazy hockey, and honestly I’m pissed off today. I’m pissed off having sat through another of those bulls*** games.

BSN Podcast

Dette ugentlige indslag på Sportsomnia/FACEOFF har til hensigt at kigge frem, men med udgangspunkt i ovenstående citat, så lad os kigge tilbage på den forgangne uge. Jeg anbefalede sidste mandag, at man så nærmere på den spændende afgørelse af Western Conference, hvor Colorado og Minnesota kæmpede om den sidste slutspilsplads. Det gør de sådan set stadig, men der er ikke længere spænding. Colorado skal nu i stedet håbe på et mirakel, hvilket indebærer, at de vinder resten af deres kampe.

Colorado havde nemlig en katastrofal uge. De spillede kun to kampe, men tabte dem begge. Den første mod Philadelphia tabte de på 14 sekunder i tredje periode, hvor en føring skiftede fortegn med to hurtige Flyers scoringer.

Det er netop fra denne situation, at ovenstående citat er taget fra. Bedre blev det ikke, da de lørdag tog imod netop Minnesota i egen hule. Det blev en regulær 4-0-ydmygelse, som reelt slukkede det sidste slutspilshåb i Denver.

Jeg havde sidste uge fremhævet to ting, som var vigtige for klubberne:

1: Duchene og MacKinnon skulle komme sig over deres skader og spille. Det gjorde de ikke!
2: Zach Parise skulle tage ansvar i Minnesota. Han scorede fem mål i to kampe!

Forskellen er tydelig. Minnesotas bedste spillere løftede klubben. Colorados bedste lå på sygesengen og kiggede på.

Vi rider mod øst:
Ikke mere om Vest. Den er afgjort. Det ser meget mere spændende ud i øst. Derfor skal denne uges anbefalinger findes her, hvor fire klubber kæmper om ikke at blive sorteper. De fire klubber er Boston Bruins, Detroit Red Wings, Philadelphia Flyers og New York Islanders.

Sidstnævnte med Frans Nielsen i truppen, er dog næsten helt sikre på at få en af slutspilspladserne. Jeg vil vurdere, at de, med en sejr i deres kommende kamp, vil være 99,9% sikre, de er her mandag 98,5% sikre (Disse procenter er taget fra Sportsclubstats, der simulerer sæsonen løbende, og udfra disse vurderer holdenes chance.), derfor har jeg valgt at anbefale denne kamp, så man kan få mulighed for at se, om de kan tage dette vigtige stik hjem.

29. marts New York Islanders – Carolina Hurricanes (Kan ses på Viaplay.dk)
Islanders har ikke spillet godt i næsten to måneder. Det har betydet at deres, på et tidspunkt, meget sikre slutspilsplads kom i fare. Det ser dog ud til, at de hiver pladsen hjem, og jeg tror personligt, de sikrer den i kampen mod Hurricanes.

Det er nu, der altid kommer et men, og det gør der også denne gang. MEN Hurricanes har stadig en teoretisk mulighed for at komme i slutspillet, så mon ikke de vil kæmpe de sidste centimeter baldeparti ud af hockeybuksen, og så har Hurricanes den interessante egenskab, at de spiller en periode helt fantastisk hockey for tiden.

Deres kampe består ikke er tre perioder middelmådighed, men en ”ud af denne verden” periode og så to pinlige. Vil deres gode periode mod Islanders være nok? Da holdene også spillede lørdag, var det nok til at skaffe forlænget spilletid (Hurricanes scorede tre mål i 2.periode), og dagen efter var den nok til en sejr. Så vi bør ikke afskrive Carolina helt.

30. marts Philadelphia Flyers – Washington Capitals (Kan ses på TV3Sport)
Dallas er eneste hold, der kan indhente Capitals og blive bedste hold i den regulære sæson, men så skal Dallas vinde alle deres kampe, og Capitals skal tabe alle deres. Det sker ikke! Så Capitals har intet at spille for i denne kamp. Det betyder dog ikke, at Flyers bare hiver sejren hjem.

Capitals har, den seneste uge, formået stadig at holde tempo i spillet og ikke bare tænke frem mod slutspillet. De er et bedre hold end Flyers, men sulten hos Flyers burde gøre dette til deres kamp at tabe. Hvis Flyers skal i slutspillet, så skal Giroux hæve sit spil og levere stabilt.

Han forlod dog den seneste kamp med en skade efter en svinsk tackling, det forlyder dog, at han er klar til de afgørende kampe, hvilket er altafgørende for Flyers, som bare er Giroux og ikke meget andet.

1. april Detroit Red Wings – Minnesota Wild (Kan ses på TV3Sport)
24 sæsoner i træk har Detroit været en del af slutspillet. En helt fantastisk statistik. De ryster dog en smule i bukserne i bilbyen i disse dage. Holdets manglende niveau blev fint udstillet lørdag, da man spillede en vigtig kamp imod Penguins og forlod isen med en 7-2 lektion i hockey. Detroit er dog ikke uden kvalitet.

Zetterberg og Datsyuk er stadig formidable spillere på deres dage, og Larkin er en stjerne i svøb. Det er bare afgørende, at Kaptain Zetterberg nu sætter sig igennem og løfter holdet.

De har aldrig haft mere brug for ham, end de har nu, og så ville det jo ikke gøre Detroit noget, at Minnesota ikke havde noget at spille for i denne kamp, så de kunne møde et hold, der brugte aftenen før på at fejre slutspilspladsen med lidt alkoholiske drikke.

3. april Chicago Blackhawks – Boston Bruins (Kan ses på Viaplay.dk)
Meget skal gå galt i Boston, hvis ikke det skal blive dem, der står uden en slutspilsplads. Meget er dog også gået galt på det sidste. Fe, nederlag i træk blev kun stoppet, da man formåede at slå det pinagtige Toronto hold, så hvem Boston reelt kan vinde over, i nuværende tilstand, er stadig et spørgsmål, der skal besvares. Jeg er dog forundret over, at Boston er i denne situation. Jeg havde dem langt nede i stillingen, da sæsonen startede.

Lucic blev sendt til Los Angeles, og jeg forventede, det nu var et hold, der skulle i gang med en opbygning. Afgangen har dog betydet, at andre spillere er trådt i karakter. Især Loui Eriksson og Brad Marchand er blevet regulære topspillere i denne sæson, men falder korthuset sammen her til sidst? Jeg tror stadig, at Boston er et fatamorgana, der venter på at blive afsløret.