NHL: Det SKAL du se den kommende uge!

Foto: Bridget Samuels

Præsenteres i samarbejde med sportsomnia.dk

Slutspillet nærmer sig. Der er hold, der forbereder sig til slutspillet allerede, og der er hold, der kigger nærmere på unge spillere og allerede er begyndt at gøre klar til den kommende sæson. Der er dog også hold, hvor de sidste ni kampe bliver alt afgørende for, om man kan kalde sæsonen en succes eller en fiasko. Det er netop to hold, der står i denne situation, jeg vil henlede alles opmærksomhed imod i denne uges anbefalinger.

Vi skal kigge nærmere på konferencen i vest, hvor syv hold næsten er sikre, men der er stadig en indædt kamp om den ottende og sidste plads. Det er Minnesota Wild og Mikkel Bødkers nye hold Colorado Avalanche, der ligger side om side og kæmper om denne mulighed for at spille med om trofæet. Denne uge er endvidere specielt afgørende for klubberne, da de mødes i sæsonens sidste indbyrdes opgør på lørdag.

Colorado Avalanche
Sæsonen startede helt frygteligt i Denver. Der var efter 15 kampe mange rygter om, at man ville hive teltpælene op og bygge et hold op på ny. Der var ikke længere tiltro til holdet, der for bare to sæsoner siden vandt konferencen. Om der var hold i disse rygter, er svært at sige, men det tændte i hvert fald en gnist i spillerne.

De vågnede pludselig op, og tog deres skæbne i egne hænder. Det har så gjort, at de, i skrivende stund, ligger på den uhyre vigtige ottendeplads. Den sidste uge har givet tre sejre i fire kampe, så spillet er også i top, og holdet ligner et slutspilshold, men men men… så begyndte skaderne at dukke op.

Colorados angreb har hele sæsonen været bygget op omkring de to centre Nathan MacKinnon og Matt Duchene. Begge spillere er utroligt dygtige frem ad banen og har en enorm fart i skøjterne. De er rygraden i klubben. Derfor er det problematisk, at begge er ude med knæskader på dette afgørende tidspunkt. Det er derfor i min optik altafgørende at de vender tilbage til isen, for at holde liv i slutspilsdrømmen, og gerne så hurtigt som muligt.

Minnesota Wild
Minnesota har de seneste år været en fast del af slutspillet, og det har de været på baggrund af de to centrale figurer på holdet Zach Parise og Ryan Suter. De to spillere, som klubben i 2012 lokkede til byen med enorme kontrakter, har siden været holdets rygrad og udgør stammen og mentaliteten på et hold, der altid spiller hårdt og kæmper til det sidste. Noget som vil være afgørende netop i denne pressede situation.

Sæsonen i år har dog været klubbens dårligste, siden tilføjelsen af disse to spillere, og det var så slemt i februar, at man følte sig nødsaget til at fyre den yderst kompetente træner Mike Yeo. Denne fyring viste sig dog at være et fornuftigt valg, i hvert fald på den korte bane, og ændringen bag bænken har ført holdet tilbage imod slutspillet. Holdet har vundet de to seneste kampe i straffeslag, men point er point, så derfor er holdet i øjeblikket kun 1 point efter rivalerne fra Denver.

22. marts Minnesota Wild – Los Angeles Kings (kan ses på Viaplay)
Kunne sagtens være en forsmag på første runde i slutspillet. Kings kæmper stadig om, at have hjemmebanefordel hele vejen til finalen, men kan umuligt være lige så tændte som Wild. Kings er dog et bedre hold, der spiller samme fysiske spil som Wild, så det bliver et spændende billede på, hvem der mestrer det fysiske spil bedst.

24. marts Colorado Avalanche – Philadelphia Flyers (kan ses på Viaplay)
Minnesota spiller, en time før denne kamp starter, i mod Flames, men jeg vil dog anbefale, at man ser denne. Flyers er nemlig i samme situation som de to hold i fokus. De kæmper om en slutspilsplads i øst. Derfor er denne kamp alt eller intet for begge klubber.

Det kan dog godt lugte lidt af, at begge klubber vil være tilfredse med at tage et point hver og så afgøre det i forlænget spilletid. Så hold et vågent øje med, om der bliver slækket på det offensive spil, hvis stillingen er lige i tredje periode.

26. marts Colorado Avalanche – Minnesota Wild (kan ses på Viaplay)
Dette er kampen man SKAL se! Hvis man kun vælger at se en kamp i denne uge så er det denne. Ja, det er måske kampen, man skal se, hvis man vælger kun at se en kamp i den regulære sæson. Jeg har opridset, hvad der står på spil, men jeg har endnu ikke berørt, hvor meget disse hold hader hinanden. Det er opgøret, som begge vil vinde.

Dette had opstod for to sæsonen siden, da de mødte hinanden i slutspillet og skulle bruge forlænget spilletid i kamp syv for at afgøre, hvem der var bedst. Dengang vandt Wild til sidst, og de har siden haft et rigtigt godt tag på Colorado. Det har også været tilfældet i denne sæson, hvor Wild har vundet tre af de første fire kampe.

Især årets første kamp, mellem disse hold, var en fantastisk kamp, der sluttede 5-4 til Minnesota, efter at Avalanche havde været foran 4-1. Det blev afskyen til Minnesota ikke mindre af i Colorado, så startskuddet til en fortsat rivalisering, blev allerede lagt fra dag et i denne sæson. Nu kulminerer det hele så denne lørdag, og jeg kan personligt ikke vente til med at se, om Mikkel Bødker kan hjælpe sit nye hold og tage det formentligt afgørende skridt i mod slutspillet.