NHL: Den nye “Toews” bag sejr til Red Wings

Der var seks kampe på tapetet i nattens NHL, men kun fem blev afviklet, grundet det voldsomme snevejr som lige nu raser i flere amerikanske stater, måtte kampen i mellem Washington Capitals og Frederik Andersens Anaheim Ducks aflyses.

Der var derimod hockey i Buffalo, hvor hjemmeholdet Sabres måtte se sig slået af Detroit Red Wings og i særdeleshed rookien Dylan Larkin, som er udråbt som den nye Jonathan Toews på grund af hans defensive ansvarlighed og meget modne spil fremad banen. Larkin scorede selv det første mål og tilsatte en fantastisk assist på 2-0 målet, som blev sat ind af Red Wings kaptajnen Henrik Zetterberg. Red Wings endte med at vinde kampen 3-0.

Larkin var i øvrigt den første teenager i 25 år til at være på Red Wings holdlisten da sæsonen startede. Lige nu er Larkin delt topscorer for Red Wings sammen med Zetterberg og har imponerende +23 i +/- statistikken for sæsonen.

Panthers lukkede Blackhawks ned

Chicago Blackhawks fik for et par dage siden stoppede deres flotte sejrs stime på 12 kampe af det Florida-baserede Tampa Bay Lightning og i nat tabte de til et andet Florida hold, nemlig Panthers, som sejrede med 4-0 og dermed fik lukket det ellers så stærke Blackhawks hold helt ned.

Bag sejren stod Roberto Luongo, som i Panthers-målet stoppede alle udeholdets 27 forsøg og skabte ro i forsvaret. Veteran keeperen har stået en meget flot sæson for Panthers og er en af grundene til at Panthers ligger så godt til i stillingen, som de gør lige nu. Luongo blev first star i kampen.

Ude i marken, var der comeback til sidste sæsons førstevalg i draften Aaron Ekblad, som har siddet uden for med en skade. Han fejrede sit comeback med et mål, hvor han nærmest fik foræret pucken via en dårlig Blackhawks clearing rundt i banden, og derfra hamrede han pucken ind.

Sejre til Rangers og Avalanche

New York Rangers sejrede med 4-1 ude over Carolina Hurricanes, hvor backerne lagde fundamentet til sejren i første periode, da både Ryan McDonagh og Keith Yandle scorede. I anden periode reducerede hjemmeholdet føringen med et enkelt mål, men det var ikke nok, for i tredje periode slog JT Miller til med to mål og lukkede kampen til fordel for Rangers.

Colorado Avalanche havde besøg af St. Louis Blues og her stod begge målmænd en fremragende kamp, som gjorde at kampen først endte 1-1 i ordinær tid og derefter måtte helt ud i straffeslag for at blive afgjort. Her var det Gabriel Landeskog, som afgjorde på første forsøg, da målmændene reddede resten af straffeslagene.

Semyon Varlamov i Avalanche målet blev kåret til first star med 33 redninger og Brian Elliot blev second star med 40 redninger.

Nattens resultater:

Washington Capitals – Anaheim Ducks AFLYST

Buffalo Sabres – Detroit Red Wings 0-3

Carolina Hurricanes – New York Rangers 1-4

Ottawa Senators – New York Islanders 2-5

Florida Panthers – Chicago Blackhawks 4-0

Colorado Avalanche – St. Louis Blues 2-1 (EFS)

Du kan se højdepunkter fra Sabres – Red Wings her: