NHL: De festede vildere end Ovechkin

Foto: Bridget Samuels

Det gik vildt for sig, da Washington Capitals og ikke mindst Alexander Ovechkin fik Stanley Cup-trofæet i besiddelsen efter forårets hårde kamp for at erobre den eftertragtede pokal.

Der blev drukket masser af øl og sprut af pokalen, den var med i springvandet i Washington-bydelen Georgetown og var såmænd også med The Tonight Show med den berømte vært Jimmy Fallon. Og ud på de sene timer har trofæet formentlig ikke fået mildere behandling. Men var det den vildeste pokalfest nogensinde?

Ikke ifølge cuppens “vogter” Phil Pritchard, der har været rundt med Stanley Cup i 30 år, sagde nemlig for et par dage siden i Dan LeBetards Talkshow, at festen har været vildere end i år to gange. Det skriver Aftonbladet. 

Da Anaheim vandt i 2007 vandt pokalen, var den en tur i Helsinki, hvor Teemu Selänne bare festede og festede – inden han skulle give den videre til den anden europæiske spiller på holdet, Ilya Bryzgalov. 

– Der var kun fly fra Helsinki til Bryzgalovs hjemby hveranden dag, og jeg kan vel afsløre, at Selännes fest var noget længere end normalt. Har I været i Finland om sommeren, så ved I, at det knapt bliver mørkt om natten, sagde Pritchard.

Og så afslørede han ligeledes, at Dallas Stars i 1999 blev budt hjem til heavy metal-bandet Pantera, der holdt fest hos trommeslageren Vinnie Paul. Det skulle angiveligt have været en af de vildeste fester overhovedet, så voldsom, at der blev kastet rundt med det enorme trofæ, der siden fik skår. De sidste to ting ville Pritchard dog ikke bekræfter, skriver Aftonbladet.