NHL: Dahlin har skrevet under på sin første NHL-kontrakt

Supertalentet Rasmus Dahlin, der blev valgt som den første spiller i sommerens NHL-draft, har skrevet under på sin første kontrakt med Buffalo Sabres.

Den 18-årige svensker kommer til at tjene de maksimale $925.000 om året i sin tre-årige entry level-kontrakt med Buffalo Sabres, men stjernefrøet har til gengæld fået indskrevet nogle massive bonusser i sin første NHL-kontrakt.

Rasmus Dahlins kontrakt er økonomisk lig med den aftale, som Connor McDavid lavede med Edmonton Oilers i 2015, hvor han for første gang satte sin signatur på en NHL-kontrakt, og Buffalo sætter dermed en fed streg under, hvor stor troen er på den svenske back.

Dahlin var Sabres’ tredje førstevalg i historien. De to andre er Gilbert Perreault (1970) og Pierre Turgeon (1987).

I den forgangne sæson spillede Rasmus Dahlin 41 SHL-kampe for Frölunda Indians og kvitterede med 20 point. I slutspillet lavede han tre point i seks kampe og han optrådte desuden i landsholdsregi ved både U20-VM og vinter-OL.

Forventningerne til Rasmus Dahlin er enorme, og med underskriften på entry level-kontrakten på plads, er formaliteterne klaret. De kommende måneder byder på sommertræning og training camp, før svenskeren med al sandsynlighed er at finde i NHL fra første spillerunde i oktober.