NHL: Crosby ramt af ny hjernerystelse

Foto: Bridget Samuels

Pittsburgh Penguins’ værste frygt blev mandag en realitet. Holdets og NHL’s største stjerne Sidney Crosby er blevet ramt af en hjernerystelse og bliver ikke klar til sæsonstart.

Penguins oplyser på klubbens hjemmeside, at 29-årige Crosby sad ude i lørdagens træningskamp mod Columbus Blue Jackets, fordi han ikke havde det godt, og at han ikke deltog i mandagens træning, fordi han gennemgik hjernerystelsestests. Testen har vist, at den canadiske superstjerne er ramt af en hjernerystelse.

De forsvarende Stanley Cup-vinderes træner Mike Sullivan siger, at Sidney Crosby pådrog sig hjernerystelsen under fredagens træning, men han ønskede ikke at oplyse, hvordan det skete.

Der er ingen tidshorisont for, hvornår Sidney Crosby kan være tilbage på isen. Det er næsten fem år siden, canadieren sidst var ramt af en hjernerystelse, men den gang blev han ramt af flere hjernerystelser inden for kort tid, og det så på et tidspunkt ud til at true hans videre karriere.

Sidney Crosby kom dog stærkt igen og blev NHL-topscorer i 2013/14-sæsonen. I sidste sæson vandt han sit andet Stanley Cup-trofæ med Penguins, men Crosby kommer ikke til at deltage i torsdagens sæsonåbner mod Washington Capitals, hvor banneret, der markerer Penguins’ seneste triumf, bliver hejst op under loftet i Consol Energy Center.