NHL: Columbus fik klø af bundsolide Islanders

En af NHL’s store succeshistorier i denne sæson – og samtidig en af sensationerne – er, at NY Islanders fører Metropolitan Division og er på vej ind i playoffs, som et af de bedst seedede mandskaber.

Det sker uden stjernen John Tavares, der har været klubbens og holdets ansigt i de seneste mange sæsoner, hvor Islanders i store træk altid er endt som bundhold.

Men den nye træner, Stanley Cup-mesteren fra i fjor Barry Trotz, har i den grad fået skabt et kollektiv, som fuldstændig har vendt tingene på hovedet, og det fik Columbus og Oliver Bjorkstrand at mærke i nat.

Her vandt Islanders med sikre 3-0 hos Columbus og dermed et shutout til Thomas Greiss. Han har sammen med målmandsmakkeren Robin Lehner også været en af de store årsager til Islanders’ fremgang. 

I nat blev Casey Cizikas matchvinder for New York med to scoringer i en kamp, hvor Oliver Bjorkstrand fik 13:23 minutter og ikke gjorde sig bemærket på kamprapporten.

3-0-resultatet betyder, at Islanders trækker fra i toppen af Metropolitan Division, mens Columbus på ingen måde er sikker på en slutspilsplads i det tætte race i Eastern Conference, hvor Carolina og Buffalo lige nu er på jagt efter de sidste pladser i slutspillet.