NHL: Chicago trader Hossa i stor handel

Foto: Sarah A.

Marian Hossa kommer på grund af sin alvorlige udstyrsallergi aldrig til at spille ishockey igen, men officielt er slovakken stadig NHL-spiller.

Den 39-årige forward har vundet tre Stanley Cup-titler med Chicago Blackhawks, men Hossa kommer ikke til at være på kontrakt i klubben i den resterende del af sin karriere som inaktiv NHL-spiller.

Blackhawks har nemlig tradet slovakkens kontrakt til Arizona Coyotes i en handel, som involverer hele syv spillere. Ud over Marian Hossa ryger backen Jordan Oesterlee og forwarden Vinnie Hinostraza til Arizona, mens Chicago får backen Andrew Campbell og forwardtrioen Marcus Krüger, Jordan Maletta og MacKenzie Entwistle den modsatte vej.

Chicago sender desuden et tredjerundevalg i næste års draft til Arizona og får et femterundevalg i bytte.

Handlen gør, at Chicago nu har $9,3 millioner at gøre med, før klubben rammer lønloftet, fordi Blackhawks slipper af med Marian Hossas kontrakt. Coyotes tager sig til gengæld godt betalt, fordi både Vinnie Hinostraza og Jordan Oesterlee, der var en del af det amerikanske hold, som spillede VM i Danmark tidligere i år, viste lovende takter i den forgangne sæson.

Marcus Krüger vender tilbage til Chicago, hvor han tidligere har været med til at vinde to Stanley Cup-titler. Den 28-årige svensker blev sidste år tradet til Carolina Hurricanes for at gøre plads i budgettet, men han røg for to måneder siden videre til Arizona, som nu sender ham “hjem” til Chicago.

Arizona Coyotes har tidligere tradet sig til spillere, som ikke længere ville være aktive i NHL, men som stadig var på kontrakt. Klubben indvilligede således i at tage imod både Chris Pronger og Pavel Datsyuk for at hjælpe henholdsvis Philadelphia Flyers og Detroit Red Wings af med spillernes caphit.

Den reelle løn, Coyotes skal betale, er minimal, og derfor er det en god forretning for klubben, som på den måde bliver hjulpet over NHL’s løngulv uden at skulle af med store summer.