NHL: Chara-slagskud ramte modstander i hovedet

Foto: Bridget Samuels

Det er ingen hemmelighed, at backveteranen Zdeno Chara skyder ekstremt hårdt. Det har han vist flere gange i All Star-weekendens Hardest Shot-konkurrence, og lørdag fik Montreal Canadiens-spilleren Phillip Danault slovakkens skudstyrke at mærke på egen krop.

I slutningen af anden periode affyrede den 40-årige Chara kanonen fra blå linje, men Boston Bruins-kaptajnens skud nåede aldrig Montreal Canadiens-målet. Den 24-årige Canadiens-forward Phillip Danault stod nemlig i vejen, og canadieren nåede ikke at undvige Zdeno Charas slagskud, som ramte ham i hovedet.

Phillip Danault gik med det samme i isen og Zdeno Chara var en af de første spillere, der var henne at tilse den uheldige Montreal-forward. Efter mere end ti minutters behandling på isen blev Danault kørt ud på en båre.

– Jeg ville sikre mig, at han var okay. Han talte til mig og var ved bevidsthed, så jeg fik det bedre, da jeg fandt ud af, at han var ved bevidsthed og okay, og at han ikke lå bevidstløs. Jeg er glad for, at han har det okay, og han kommer forhåbentlig tilbage, sagde Zdeno Chara efterfølgende til NHL.com.

Stillingen var 3-3, da uheldet skete, og det var den også efter tredje periode og fem minutters overtid. Derfor måtte kampen afgøres på straffeslag, og her var Bruins skarpest og sikrede sig en 4-3-sejr.

Boston vandt dermed det første opgør mod klubbens mangeårige head coach Claude Julien, som nu står på Montreals trænerbænk.

Se det uhyggelige uheld fra anden periode her: