NHL: Carolina trader sig til mulig førstemålmand

Foto: Sarah A.

Carolina Hurricanes indgik lørdag en handel med Chicago Blackhawks, som kan ende med, at Raleigh-klubben har fundet Cam Wards afløser i målet.

Hurricanes sikrede sig i bytte for et tredjerundevalg i årets draft den store amerikanske målmand Scott Darling, som i denne sæson har gjort det godt i Blackhawks-målet. Her spillede 198 centimeter høje Darling 32 kampe og blev noteret for en gennemsnitlig redningsprocent på 92,4.

Det er endnu ikke sikkert, at Scott Darling vogter Hurricanes-målet i den kommende sæson. Den store amerikaners kontrakt udløber 30. juni, men Carolina har nu sikret sig rettighederne til at forhandle en ny kontrakt i hus, inden Darling ellers ville blive free agent.

– Scott havde en rigtig succesfuld sæson i Chicago og havde stor andel i, at Blackhawks sluttede som det bedste hold i Western Conference. Han spillede også en afgørende rolle på Chicagos mesterskabshold i 2015, siger Carolina Hurricanes’ general manager Ron Francis om baggrunden for at sikre sig Scott Darling.

Det var den rutinerede canadier Cam Ward og svenske Eddie Läck, der udgjorde Carolinas målmandsduo i denne sæson. 33-årige Ward har i de seneste sæsoner haft svært ved at leve op til tidligere tiders storspil, og derfor har Hurricanes muligvis intensiveret jagten på en ny førstemålmand.

Det kan blive 28-årige Scott Darling, som kom ind i NHL i 2014/15-sæsonen, hvor han storspillede i Chicago-målet.