NHL: Canucks stoppede Panthers

Vancouver Canucks blev holdet der fik skovlen under Florida Panthers, der inden nattens kamp havde 12 sejre på stribe. Canucks var igen uden Jannik Hansen, som er meldt ude i mindst en uge, da han er placeret på “injured reserve-listen” med en upper-body skade.

Panthers startede kampen bedst på tavlen, selvom det var Canucks med de fleste chancer. Efter første periode stod det således 2-0 til gæsterne, men deres keeper Roberto Luongo måtte flere gange hive store redninger op af hatten. Luongo som har en fortid i Canucks blev flere gange hyldet af hjemmepublikummet med tilråbet: “Luuuuuuuuuooo”.

Canucks indledte et mindre comeback i anden periode, hvor Daniel Sedin fik reduceret, kampen skulle dog helt hen i sit tredjesidste minut før udligningen kom ved Jake Virtanen. I overtiden, måtte Panthers Jaromir Jagr i boksen i to minutter og det udnyttede Canucks, da Henrik Sedin fandt tvillingebror, som skar ind over midten og sendte en blød puck i nettet.

Dermed slutter Panthers sejrsstime på hele 12 kampe, de fik dog et enkelt point med hjem efter 3-2 i overtid i nat.

18.sæson mål til Burns

San Jose Sharks fulgte i nat op på deres storsejr fra weekenden, med en 5-4 sejr ude over Calgary Flames. Det var et yderst skarpt Sharks hold der var på besøg i Calgary, idet udeholdet kun brugte 18 skud på at score de fem mål, i mens Flames brugte det dobbelte på at score deres fire mål.

Undervejs i kampen fik Sharks mål fra deres backstjerne Brent Burns, som suverænt er den back i ligaen, som har scoret flest mål. Han er nu oppe på 18 sæsontræffere og vi er kun halvvejs i sæsonen. Nummer to på den liste har 14 mål.

Burns tilføjedes også en assist til sit mål og blev valgt til first star i kampen.

I Los Angeles, stoppede hjemmeholdet Kings gæsterne fra Detroit Red Wings, som kom ind til kampen med en firekamps winning streak. Det blev til en 4-2 sejr, efter udeholdet ellers havde ført 2-1 efter første periode. Anze Kopitar stod for hele fire points i kampen og blev naturligt nok kåret til kampens spiller for den præstation.

Nattens sidste kamp var et “original six” møde i mellem New York Rangers og Boston Bruins. Her vandt Rangers med 2-1 efter en velspillet kamp, som kun indeholdte en udvisning og masser skud på mål.

Nattens resultater:

New York Rangers – Boston Bruins 2-1

Calgary Flames – San Jose Sharks 4-5

Vancouver Canucks – Florida Panthers 3-2 (OT)

Los Angeles Kings – Detroit Red Wings 4-2

Du kan se højdepunkter fra Canucks-Panthers her: