NHL: Canucks bytter talenter med rival

Divisionsrivalerne Vancouver Canucks og Calgary Flames lavede mandag et trade, som bytter, at to af klubbernes største talenter nu får nye græsgange.

Canucks har sendt 21-årige Hunter Shinkaruk til Flames i bytte for den 22-årige finne Markus Granlund. De to forwards er draftet i henholdsvis første og anden runde, så det er to spillere med en del forventninger knyttet til sig, der nu bytter klub.

Markus Granlund, som er lillebror til Mikael Granlund, der blev verdenskendt, da han lavede et vildt lacrosse-mål i en VM-semifinale, har fået 31 NHL-kampe for Calgary i denne sæson. Her står han noteret for fire mål og tre assists, og i alt har den talentfulde finne lavet 28 point i 88 NHL-kampe.

Canadiske Hunter Shinkaruk har kun fået en enkelt NHL-kamp under huden for Vancouver Canucks. Han har til gengæld markeret sig flot i AHL i denne sæson, hvor han har produceret 21 mål og 18 assists i 45 kampe for Canucks’ farmerklub Utica Comets.

Shinkaruk har god fart i skøjterne, men han har haft sin størrelse lidt imod sig indtil nu. Calgary Flames har dog med stor succes vist den lille wing Johnny Gaudreau tillid på NHL-niveau, og amerikaneren har i denne sæson kvitteret med 57 point i 57 kampe. Klubben håber nok, at man måske også kan slibe Hunter Shinkaruk, så han bliver en lige så funklende diamant som ‘Johnny Hockey’.

Der er ikke udvekslet draftvalg i handlen mellem Flames og Canucks, så der er altså tale om et rent spiller for spiller-trade.