NHL: Brian Burke kvitter sit job

En af dette årtusindes mest omtalte personligheder i NHL søger nye græsgange. Den tidligere Stanley Cup-vinder Brian Burke forlader 1. maj sit job som præsident i Calgary Flames.

Det har den canadiske NHL-klub fredag offentliggjort.

62-årige Brian Burke har en fortid som general manager i Vancouver Canucks, Anaheim Ducks og Toronto Maple Leafs. Siden 2013 har han været ansat som President of Hockey Operations i Calgary Flames, hvor han således har været øverstkommanderende i den sportslige sektor.

– Da Brian kom til os i september 2013 diskuterede vi strukturen og en tidshorisont på fire til fem år for hans rolle. Hvert år har vi vurderet situationen, og vi er i fællesskab blevet enige om at stoppe samarbejdet, siger Ken King, der er administrerende direktør i Calgary Sports and Entertainment Corporation, som ejer Calgary Flames.

Det er uvist, hvad Brian Burke skal lave, når han forlader jobbet i Calgary.

Brian Burke vandt som general manager Stanley Cup-titlen med Anaheim Ducks i 2007. Han var også manden, der draftede Sedin-tvillingerne i sin tid som general manager i Vancouver Canucks, og i Toronto Maple Leafs, hvor han var general manager fra 2008 til 2013, foretog han særligt ét trade, som efterfølgende er blevet kritiseret.

Det var således Burke, der i 2009 hentede Phil Kessel til Toronto i en handel med Boston Bruins, som fik to førsterundevalg og et andenrundevalg den modsatte vej. Bruins brugte valgene til at drafte Tyler Seguin, Dougie Hamilton og Jared Knight, og da Kessel ikke slog til i Maple Leafs, følte Toronto-fansene at Burke havde formøblet klubbens fremtid. Toronto formåede ikke at spille sig i slutspillet, mens Brian Burke var i klubben.

Ud over sine NHL-jobs har Brian Burke også været general manager for USA ved både VM og OL. Han var med til at sammensætte det amerikanske hold, der vandt OL-sølv i 2010.