NHL: Brandvarm Bødker kunne ikke redde San Jose

Foto: Jan Korsgaard

San Jose Sharks er i problemer i slutspilsserien mod Vegas Golden Knights. Fredag tabte Mikkel Bødker og holdkammeraterne med 5-3 i Las Vegas, og Golden Knights fører nu serien med 3-2.

Det var kampen om en matchbold, der blev spillet i T-Mobile Arena i Las Vegas, da stillingen i serien var 2-2 efter de første fire kampe, så der stod meget på spil. Hjemmeholdet har haft en fuldstændig fantastisk debutsæson i NHL, og det lykkedes Golden Knights at hente endnu en sejr. Dermed er holdet tæt på en plads i Western Conference-finalen.

Vegas fik skabt et stort forspring i fredagens kamp. James Neal bragte værterne foran med tre sekunder tilbage af første periode, og i anden periode øgede Alex Tuch og Erik Haula føringen. Kampen så ud til at være afgjort, da Alex Tuch scorede igen i tredje periode og bragte Golden Knights på 4-0 med mindre end 12 minutter igen, men Sharks vågnede.

Minuttet senere fik Kevin Labanc reduceret til 4-1 med sit første mål i slutspillet, og to minutter senere ville Mikkel Bødker også lege med. Den danske wing fik bragt pucken ind foran mål, hvor Tomas Hertl stødte den i kassen.

Der var stadig mere end fire minutter tilbage af den ordinære spilletid, da Mikkel Bødker var på det rette sted igen. Danskeren satte sin første scoring i årets slutspil i nettet, og så levede San Jose for alvor i den vigtige kamp.

Gæsterne tog målmand Aaron Dell, som var kommet på isen efter Vegas’ 4-0-scoring, ud i jagten på en udligning, men det blev værterne, der scorede kampens sidste mål. Jonathan Marchessault lukkede i tomt bur til 5-3 og en Vegas-føring i serien på 3-2.

Mikkel Bødker fik 13:49 minutters istid, hvor han ud over målet og assisten blev noteret for tre skud på mål, et hit og +1. En stærk kamp af den danske forward, som igen var eneste dansker på isen for San Jose.