NHL: “Bouwmeester’en” blev medlem nummer 29 af Triple Gold Club

Der er altid spænding om, hvem kaptajnen – her til morgen var det Alex Pietrangelo fra St. Louis Blues – giver pokalen videre til, når Stanley Cuppen først er kommet vinderholdet i hænde.

Det er som oftest en solid franchisespiller eller en veteran, der har ventet mange sæsoner på at vinde cuppen og nu endelig får drømmen opfyldt. Sidste sæson gav Alexander Ovechkin trofæet til sin bedste makker gennem et tiår i Washington, Nicklas Bäckström, og i år gav Alex Pietrangelo den flotte cup videre til Jay Bouwmeester, der har spillet over 1200 kampe i NHL og har en lang og flot karriere bag sig. 

Bouwmeester løftede Stanley Cup-trofæet i klasissk eufori, og han kunne samtidig glæde sig over at blive spiller nummer 29 i Triple Gold Club, altså den flotte skare, der har vundet både OL, VM og Stanley Cup. 

Han kom til St. Louis midt i 2012/13-sæsonen og derefter har han været en bundsolid stærk back, der i sin tid blev draftet som nummer tre af Florida Panthers.

Nu kan han altså i ro og mag trække sig tilbage på toppen. Hvis det vel at mærke er det, han har lyst til. Men mon ikke han lige skal have en sæson eller to mere – i første omgang som forsvarende Stanley Cup-mester.