NHL: Boston spolerede festen i St. Louis og skaffede kamp 7

Efter 82 grundspilskampe og næsten fire runders slutspil kommer alt an på en enkelt kamp for Boston og St. Louis natten mellem onsdag og torsdag i den kommende uge. 

De to mandskaber skal nemlig ud i en syvende afgørende kamp om Stanley Cup, for i nat spolerede Boston endnu engang festen for en modstander ved at vinde 5-1 i St. Louis og dermed sætte en eftertrykkelig streg under, at “man ikke bare sådan lukker ned for Bruins”. 

Det fik Toronto og Frederik Andersen at mærke, da de var foran 3-2 i serien i første runde og også fik klø på – dog på udebane – og det mærker St. Louis-spillerne altså nu i den absolut afgørende fase af sæsonen.

Det mentalt stærke Boston-hold kom foran 1-0 i første periode i en fem mod tre-situation, som Brad Marchand konverterede. Kort inde i tredje periode satte Brandon Carlo 2-0-målet, og Karson Kuhlman valgte i midten af tredje periode det perfekte tidspunkt at score sit første slutspilsmål i NHL på. 

Ryan O’Reillys reducering kort efter fik ikke effekt og i stedet kunne Bruins sætte to kasser i slutfasen – det sidste endda sat ind af manden med den brækkede kæbe, kaptajnen Zdeno Chara. 

5-1 og nu afgøres alt altså om et par dage i TD Garden, hvor Boston kommer til at gå ind som solid favorit. Omvendt har St. Louis altså været brølstærke på udebane i hele slutspillet, og nu kommer altså den ultimative udekamp. 

Det er første gang nogensinde, at traditionsrige Boston spiller finale syv på hjemmebane.