NHL: BØDKER – STORKAMP og NHL-mål nummer 100

Foto: Dinur

Man begynder efterhånden at tro på, at Mikkel Bødker omsider har fundet sit ekstra “schwung” i NHL. I nat var danskeren i spidsen for San Jose Sharks, der vandt med stensikre 6-2 over Anaheim Ducks.

Mikkel Bødker scorede to gange, leverede oven i købet en assist, og danskeren fik samtidig langt mere spilletid end det har været normalen gennem stort set hele sæsonen.

Ikke nok med det: Da Bødker scorede 3-0-målet for Sharks i powerplay, passerede han sit NHL-mål nummer 100 og ramte dermed en flot milepæl i verdens bedste liga. Og han gjorde det med manér, for scoringen, der blev sat lige over kampens halvvejsmærke var et skarpt håndledsskud, der piftede op i modsatte hjørne bag John Gibson i Anaheim-målet.

10 minutter inde i tredje periode kom Mikkel Bødker af sted sammen med to holdkammerater i en tre mod en-situation og afviklingen af den illustrerede tydeligt danskerens stigende selvtillid. Bødker undlod at passe, men satte i stedet en millimeterpræcis afslutning lige under John Gibsons arm.

Fem minutter før tid lukkede Sharks kampen med 6-2-målet. “The Melk Man”, Melker Karlsson fyrede et kongeskud af i endnu en kontra. Pasningen kom fra: Mikkel Bødker.

Danskeren spillede hele 17:07 minutter og endte på +2 i plus/minus-rating. Det gav ham titlen som 3rd Star i kampen, hvor Sharks’ backup-målmand Aaron Dell for anden gang på stribe stod fremragende og blev kåret til bedste mand.

Set med danske øjne var det også positivt, at Jannik Hansen igen fik chancen for Sharks. Han har ikke spillet siden 5. januar, men noterede sig i nat for 11:15 minutters istid uden at gøre sig bemærket på kamprapporten.

Her glimt fra Mikkel Bødkers store aften: