NHL: Bødker scorede første Sharks-mål i sejr over Bjorkstrand

Foto: Jan Korsgaard

Mikkel Bødker var første mand på måltavlen, da han scorede sit første mål for San Jose Sharks i lørdagens danskeropgør mod Oliver Bjorkstrand og Columbus Blue Jackets.

Bødker udnyttede Columbus’ tvivlsomme spil i egen zone til at bringe Sharks foran midtvejs i første periode. Logan Couture lagde pucken på mål helt ude fra banden, og den fandt via Blue Jackets-backen Dalton Prout vej til en helt fri Mikkel Bødker, som passerede Sergei Bobrovsky.

Se målet her:

San Jose byggede videre på den gode start og kom fem et halvt minut senere på 2-0 ved Joel Ward. Der stod Sharks på det hele i første periode, og sidste sæsons Stanley Cup-finalister kunne skøjte meget tilfredse til pause. I anden periode kom Columbus bedre med, men perioden forløb uden scoringer.

Det lykkedes den unge back Zach Werenski at bringe spændingen tilbage i kampen, da han scorede sit første NHL-mål små fire minutter inde i tredje periode. Udligningen udeblev dog, og med 34 sekunder tilbage på uret lukkede Patrick Marleau med målet til 3-1. Josh Anderson insisterede og reducerede til 3-2 bare 11 sekunder senere, men Blue Jackets-spillerne måtte forlade isen uden point.

Sergei Bobrovsky i Columbus-målet blev kåret til kampens spiller, selvom hans hold tabte. Det fortæller historien om, at Sharks dominerede og sagtens kunne have vundet større, hvis ikke det havde været for den stærke russer.

Mikkel Bødker fik 13:37 minutter på isen for gæsterne, som spredte istiden jævnt ud mellem sine mange stærke forwards. To skud, to blokerede skud og +1 blev det til for Sharks-danskeren, som overstrålede Oliver Bjorkstrand, der fik ti minutter på isen for Blue Jackets, men måtte to gange i straffeboksen. Bjorkstrand fik sendt et skud på mål og leverede et hit og et blokeret skud.

San Jose har åbnet sæsonen med to sejre, mens Columbus har tabt sine første to kampe.