NHL: Bødker fik sejr i debuten, unge stjerner brillerede

Foto: Jan Korsgaard

Mikkel Bødker spillede på premiereaftenen i NHL sin første betydende kamp for San Jose Sharks, og opgøret mod rivalerne fra Los Angeles Kings kastede en 2-1-sejr af sig til hajerne.

26-årige Bødker fik 15 minutter og 38 sekunder på isen for sin nye klub, som er danskerens tredje i NHL. Et par minutters istid i powerplay blev det til fra Mikkel Bødker, som var på isen, da Brent Burns tre minutter og 20 sekunder inde i tredje periode scorede sejrsmålet for Sharks.

Status på Bødkers debut for Sharks blev altså en sejr og +1, to skud på mål og et hit til statistikken.

Det var ellers gæsterne fra Los Angeles, der gik den bedste start på kampen. Tyler Toffoli bragte Kings foran efter mindre end halvandet minuts spil, men 14 minutter inde i første periode sørgede Logan Couture for balance i regnskabet.

Gæsternes målmandsstjerne Jonathan Quick blev testet hele 15 gange i første periode, men i slutningen af perioden blev han skadet og måtte udgå til fordel for Jeff Zatkoff, som kom ind og gjorde en fin figur i resten af kampen. Kings-organisationen holder dog formentlig vejret, indtil omfanget af Quicks skade er kendt, for ham kan de ikke tåle at miste i længere tid.

Tarasenko og McDavid strålede
Det var kun kampen i San Jose, der var målfattige. De tre øvrige kampe på premiereaftenen bød alle på en del scoringer. Ottawa Senators vandt med 5-4 over Toronto Maple Leafs efter overtid, og i Chicago måtte hjemmeholdet se sig slået af en skarp russer.

Vladimir Tarasenko vendte med to mål og en assist en Blackhawks-føring på 2-1 til en St. Louis Blues-føring på 4-2. I slutfasen lukkede Scottie Upshall til 5-2, som blev kampens resultat, og St. Louis fik således en drømmestart på sæsonen med en sejr på udebane over divisionsrivalerne.

I Edmonton indviede Oilers for alvor sin nye arena, og her sørgede hjemmeholdet for en festlig affære. 7-4 blev cifrene på måltavlen, da Edmonton slog rivalerne fra Calgary Flames i “Kampen om Alberta”.

Connor McDavid scorede to mål og tilføjede en assist i sin første NHL-kamp som Oilers-kaptajn, og den unge canadier gik forrest for sit hold i kampen, hvor Edmonton scorede sine syv mål på 28 skud. 7-4-målet blev scoret i tomt bur, men det ændrede ikke på, at Brian Elliotts første kamp i Calgary-målet var lidt af et mareridt, hvor hans redningsprocent blev bombet ned på 77,8.

NHL-sæsonen er i gang – med ligaens unge stjerner i rampelyset.

Alle otte hold, der var i aktion på sæsonens første dag, fik scoret. Se de otte klubbers første sæsonmål i NHL her: