NHL: Bødker assist i storsejr over Eller

Foto: Bridget Samuels

Der var danskermøde i NHL i nat, da Mikkel Bødker og Arizona Coyotes tog i mod kriseramte Montreal Canadiens, der på trods af nogle sejre i de seneste kampe, stadig ikke får det til at fungere optimalt. I nat måtte Lars Eller og Canadiens bøje sig i støvet for prærieulvene med hele 6-2.

I en første periode hvor Canadiens kun formåede at producere seks skud på mål, måtte de se Martin Hanzal og Anthony Duclair score for Coyotes i mens de selv fik en udligning undervejs fra Dale Weise.

I kampens midter periode kom der hele fire mål og tre af dem tilfaldt hjemmeholdet, som var skarpere foran mål, hvor de var rigtig gode til at skabe trafik. Det gav målmand Mike Condon store problemer, og det udnyttede hjemmeholdet.

I tredje periode faldt nattens enlige danskerpoint så, da Mikkel Bødker kom flyvende ind i offensiv zone i højre side, her stoppede danskeren op og sendte en knivskarp tværpasning afsted, som flænsede Canadiens forsvar op og modtageren, Antoine Vermette, havde ingen problemer med at sende pucken i nettet, efter et lille træk. Målet faldt i øvrigt mod Lars Ellers kæde.

Lars Eller havde ingen stor kamp og måtte nøjes med 14 minutter på isen, to skud på mål, 20% i faceoffs og -2 i +/- statistikken. Mikkel Bødker havde det noget sjovere, da han kunne notere sig 16 minutter på isen, et skud på mål, og 0 i +/- statistikken, men hvad vigtigere var to points til stilling.

Andersen med fire mål i mod og sejr

Frederik Andersen var i mål fra start for Anaheim Ducks i udekampen mod Calgary Flames, der lagde is til det fjerde indbyrdes møde de to hold i mellem. Flames startede kampen flot og førte således 3-2 efter første periode, hvor de virkelig havde fået skabt tryk på Andersens mål, med trafik og direkte spil.

Andersen spillede sig dog op i resten af kampen og lukkede kun et enkelt mål ind de sidste to perioder, og skabte derfor et godt fundament for en comeback sejr til ænderne. Især Ducks powerplay var skarpt og gik 3 for 3 i kampen og 2 af de mål faldt inden for et minut af starten på anden periode.

Undervejs i kampen modtog Frederik Andersen hele 37 skud og stoppede altså 33 af dem for en redningsprocent på 89,2%. Men endnu vigtigere, var det at det var nok til to points, hvor Anaheim nu er 9-1-1 deres seneste 11 kampe.

Hansen og Canucks tabte til Wild

Jannik Hansen og Vancouver Canucks tog hjemme i mod iskolde Minnesota Wild, der har tabte 8 i streg og fyret deres mangeårige træner Mike Yeo. Det gav i nat pote, da det ellers ret stærke Wild hold, fik hul på bylden og vandt lidt overraskende med 5-2.

Wild var tone angivende fra kampens start, da de efter første periode var oppe med 2-1 og havde domineret i stor grad, med en føring på 17-4 i skud. Zach Parises åbningsmål viste meget godt hvor meget det betød at få en god start for det hårdt ramte Wild hold.

Canucks formåede aldrig få kontakt med Wild igen, og måtte i sidste ende se gæsterne løbe afsted med to points.

Jannik Hansen fik 17 minutter på isen, og havde et enkelt skud på mål og en udvisning. Han kom fra isen med 0 i +/- statistikken.