NHL: Blues udraderede Stars i kamp syv

Foto: Bridget Samuels

St. Louis Blues sendte grundspillets bedste hold i Western Conference, Dallas Stars, på sommerferie med et ordentligt brag, da de vandt den altafgørende kamp syv i overbevisende stil og spillede sig i sin første conference-finale siden 2001.

Dallas Stars vandt skudstatistikken med hele 32-19 og St. Louis blokerede oven i købet 34 skud, så reelt var det op imod 70 gange, Texas-mandskabet forsøgte at få sendt pucken i nettet. Det lykkedes dog kun en enkelt gang, mens Blues-spillerne scorede hele seks mål på deres 19 skudforsøg.

Stars havde fremtvunget den afgørende kamp syv ved at vinde seriens sjette kamp i St. Louis, men onsdag var der ingen slutspils-gummiben på Blues-holdet. St. Louis vandt serien med en 6-1-sejr i den syvende kamp mellem holdene, og formåede dermed at avancere for anden gang i årets slutspil. De kan nu se frem til en conference-finale mod enten San Jose Sharks eller Nashville Predators, som torsdag afgør deres serie i en kamp syv.

Blues satte sig på onsdagens kamp i American Airlines Center allerede i første periode. Robby Fabbri åbnede med et tidligt powerplaymål, og i de sidste to minutter af perioden scorede gæsterne yderligere to mål.

Stars skiftede målmand i pausen mellem første og anden periode. Kari Lehtonen gik ud og blev afløst af sin finske landsmand Antti Niemi. Målmandsskiftet hjalp dog ikke det store, for gæsterne vandt anden periode med 2-0, selvom Dallas vandt skudstatistikken for de midterste 20 minutter med 18-9.

Brian Elliott spillede en fremragende kamp i St. Louis-målet og blev efterfølgende kåret til opgørets first star. Fem minutter inde i tredje periode lykkedes det Patrick Eaves at passere canadieren, men det var kun et trøstemål for Dallas, som skuffede stort i den kamp, de bare ikke måtte tabe.

Vladimir Tarasenko scorede til slutresultatet 6-1 med lidt mindre end fem minutter tilbage på uret. Her havde Stars taget målmanden ud i et sidste desperat forsøg på at redde livet i slutspillet. Den gik ikke, og Stars-spillerne blev sendt på sommerferie.

Det er dog ikke sikkert, at alle Dallas-spillerne sætter kursen mod de traditionelle charterdestinationer med det samme. Eftersigende skulle blandt andre den stærke back John Klingberg være interesseret i at spille VM for Sverige, så der kan altså være en kærkommen forstærkning på vej til Tre Kronor, som har fået en blandet start på VM-turneringen i Moskva.

Se højdepunkter fra St. Louis’ overbevisende sejr her: