NHL: Blues tilspillede sig matchbold

St. Louis Blues kan lukke serien mod Dallas Stars og sikre sig en billet til Western Conference-finalen, når de mandag tager imod Texas-klubben på egen is. Det er status, efter at Blues lørdag hentede en vigtig sejr i American Airlines Center.

Spillerne skulle tidligt på den i den femte kamp i slutspilsserien mellem Dallas Stars og St. Louis. Efter at have delt de fire første kampe ligeligt imellem sig, skulle der lørdag eftermiddag lokal tid uddeles en matchbold til et af holdene.

Den sikrede gæsterne fra St. Louis sig efter en overbevisende præstation i kampen, som allerede begyndte ved middagstid i Dallas. Blues-spillerne satte for alvor trumf på i den sidste del af kampen, hvor de med tre scoringer trak fra hjemmeholdet og sikrede sig en 4-1-sejr.

Gæsterne var også først på måltavlen i kampen, hvor Robby Fabbri scorede efter præcis seks minutters spil. Alex Goligoski fik udlignet fem minutter senere, og 1-1 var også stillingen indtil midt i anden periode, hvor tjekkiske Dmitrij Jaskin scorede sit første slutspilsmål i NHL og bragte Blues foran med 2-1.

I slutningen af perioden øgede rutinerede Troy Brouwer til 3-1, inden Paul Stastny sidst i tredje periode lukkede til slutresultatet 4-1 med en scoring i tomt mål. Målmand Brian Elliott var med 27 redninger den afgørende faktor for St. Louis, og han blev fortjent kåret til kampens spiller.

St. Louis, som har haft svært ved at leve op til forventningerne i slutspillet i de seneste mange sæsoner og endnu aldrig har vundet Stanley Cup-trofæet, er nu kun en enkelt sejr fra at gå videre til finalen i Western Conference. Den sejr kan de sikre sig mandag, hvor kamp seks spilles, men her vil Dallas helt sikkert kæmpe med næb og klør for at fremtvinge en kamp syv i American Airlines Center.

Se et par af Brian Elliotts store redninger fra lørdagens kamp her:

Og her Dmitrij Jaskins afgørende mål: