NHL: Blændende Andersen førte Toronto til sejr

Foto: Dinur

Frederik Andersen og Toronto Maple Leafs er foran med 2-1 i slutspilsserien mod Boston Bruins, efter at den canadiske storklub vandt deres første hjemmekamp i årets NHL-slutspil.

Takket være en fremragende præstation fra svenske Andreas Johnsson og Frederik Andersen i målet lykkedes det hjemme i Scotiabank Arena Maple Leafs at besejre Bruins med 3-2.

Frederik Andersen lavede 34 redninger i kampen og blev noteret for en redningsprocent på 94,4, hvilket medførte, at han blev kåret til kampens second star. First star blev Andreas Johnsson, som lagde op til Auston Matthews’ 2-1-mål og selv stod bag den kampafgørende scoring til 3-1.

– Han er så stabil inde i målet. Han lavede nogle store redninger for os, som eksempelvis den med enden af staven, da Krejci var helt alene foran mål i slutfasen. Han har været stabil i hele serien og hele sæsonen. Han er en klippe bagude, og vi stoler på ham hver eneste aften. Det er ligegyldigt, hvilken situation vi står i, så føler vi, at vi kan vinde, fordi han er der, sagde Maple Leafs-stjernen Auston Matthews ifølge NHL.com om Frederik Andersens præstation.

Alle kampens fem mål blev scoret i anden periode, hvor Trevor Moore bragte Toronto foran efter to et halvt minuts spil. David Krejci udlignede mindre end et minut senere, før Auston Matthews midt i perioden bragte værterne foran på ny.

Andreas Johnsson nettede med under tre minutter til pause, men spændingen var intakt før de sidste 20 minutter, for med 38 sekunder tilbage af anden periode fik Charlie Coyle reduceret til 3-2 for gæsterne.

Boston fik dog ikke sat udligningen i nettet, og dermed fører Toronto nu med 2-1 i serien. Næste kamp spilles også i den canadiske storby. Der er faceoff til kamp fire onsdag aften.