NHL: Bjorkstrands første slutspilsmål var ikke nok

Oliver Bjorkstrand scorede et vigtigt mål, men måtte for tredje kamp i træk se Lars Eller og Washington Capitals løbe med sejren i danskermødet i NHL-slutspillet.

Washington tilspillede sig i lørdagens hjemmekamp en matchbold i serien.

Matt Calvert var manden bag kampens første mål, da han bragte Columbus foran midt i første periode, men føringen holdt kun i lidt over tre minutter, før Nicklas Bäckström fik udlignet for værterne. Tidligt i anden periode sørgede Evgeny Kuznetsov for en Washington-føring, men Matt Calvert var på pletten igen og udlignede kort efter.

I slutningen af midterperioden slog T.J. Oshie til for Capitals, som kunne gå ind til tredje periode med en 3-2-føring. Den holdt dog kun i i to et halvt minut, før Oliver Bjorkstrand stjal rampelyset. Den danske wing styrede et skud fra Ian Cole i nettet og blev til stor jubel noteret for sit første slutspilsmål i NHL.

En ekstremt vigtig scoring fra Bjorkstrand, som sørgede for, at kampen gik i overtid. At 60 minutters spilletid ikke var nok til at finde en vinder, har de to hold været vante med. De første tre kampe i serien blev afgjort efter forlængelse, og det samme var altså tilfældet i den vigtige kamp fem.

I overtiden var begge danskere med til at skabe chancer, men ingen af de to danskere havde indflydelse på det afgørende mål. Det blev scoret af Nicklas Bäckström, som 11 minutter og 53 sekunder inde i overtiden styrede pucken i nettet og sikrede Washington en 4-3-sejr og en 3-2-føring i serien, hvor hovedstadsklubben har vundet tre kampe i træk.

Oliver Bjorkstrand blev noteret for 11 minutters spilletid, to skud, et hit, +1 og altså sit første slutspilsmål i NHL, mens Lars Eller spillede næsten 17 minutter og havde et skud på mål, to hits og fire minutter i straffeboksen.