NHL: Bjorkstrand og co. trumfede Andersen i overtid

Danskeropgør i NHL i nat som den eneste match overhovedet i den store liga, hvor man endda kunne tale om et Herning-opgør mellem Oliver Bjorkstrand og Frederik Andersen.

Bjorkstrand fik ikke has på sin tidligere klub- og landsholdskammerat med en scoring, men det var Columbus-spilleren, der kunne smile bredest efter kampen, hvor Blue Jackets sikrede sig overtidspointet efter uafgjort 2-2 i ordinær tid.

Artemi Panarin scorede det afgørende mål i overtid for Columbus, der i ordinær spilletid formåede at hente Torontos 2-0-føring som James VanRiemsdyk og William Nylander havde skaffet i første periode.

To sene mål af Nick Foligno og Pierre Luc-Dubois sendte Columbus tilbage i kampen, og det første var på Frederik Andersens konto. Foligno skød relativt blødt, og den danske målmand fik blokeret, men samtidig dirigeret pucken ind over sig selv.

– Vi vidste, at hvis vi fik scoret, kunne vi få momentum. De redninger, som Andersen lavede i løbet af kampen, og så går sådan en puck ind…Ishockey er et skørt spil, sagde Blue Jackets-træner John Tortorella efter kampen.

Andersen var chanceløs på Dubois’ 2-2-mål og hele Toronto-forsvaret blev spillet ud, inklusive Andersen, da Panarin scorede til 3-2.

Oliver Bjorkstrand skød tre gange på mål, spillede 16:54 minutter og noterede sig for en rating på -1, mens Andersens redningsprocent endte på 90,9.