NHL: BJORKSTRAND-MÅL, ASSIST OG FIRST STAR-TITEL, Columbus videre til næste runde

En af de største sensationer i nyere tid i NHL’s historie er fuldbyrdet, for at Columbus Blue Jackets kunne tage fire sejre på stribe mod Tampa Bay Lightning, var der ingen, der havde forudset.

Men seriesejren blev fuldbyrdet i nat, da Columbus igen på overbevisende manér slog grundserievinderne.

Det blev 7-3, og igen var danske Oliver Bjorkstrand på pletten med en scoring. Og den var så markant og afgørende, at Bjorkstrand fik titlen som First Star med hjem til samlingen. 

Den danske angriber var dermed også medvirkende til, at Columbus for første gang nogensinde avancerer til anden runde i slutspillet om Stanley Cup. Det er vildt.

Bjorkstrand scorede til 4-3 i anden periode, da kampen var på vippen. Danskeren var over en returpuck, som han trampede ind.

Tidligere i kampen skød han på mål, og Pierre-Luc Dubois var over returen til 2-0-scoringen, og selv om Tampa Bay sled og slæbte for at komme tilbage i kampen efter Bjorkstrands 4-3-mål, lykkedes det ikke.

Columbus scorede tre gange i tomt bur til sidst og endte med at vinde 7-3. Bemærkelsesværdigt var det, at den unge franskmand Alexandre Texier satte to sine to første playoff-scoringer i karrieren. Texier begyndte sin sæson med 41 point i 55 kampe i den finske Liiga, inden han blev kaldt til AHL for at spille for Cleveland.

Her satte han syv point i syv kampe og er nu fast mand hos Blue Jackets, der nu rider på en bølge af eufori. Og forrest i den bølge er Oliver Bjorkstrand, der lige nu ikke sætter en skøjte forkert. I nat spillede han 17:52 minutter.