NHL: Bjorkstrand fik to minusser i målrig træningskamp

Oliver Bjorkstrand var søndag på isen, da sæsonens første “rigtige” træningskampe i NHL blev spillet. Den danske forward fik ikke sat sit helt store aftryk på opgøret, som hans klub Columbus Blue Jackets tabte.

Modstanderen i træningskampen var St. Louis Blues. Blues og Blue Jackets havde arrangeret et i NHL-sammenhæng klassisk split-opgør, hvor klubbernes store trupper blev delt og spillede mod hinanden i både St. Louis og Columbus. Blues vandt begge søndagens kampe.

21-årige Oliver Bjorkstrand var med i kampen i Scottrade Center i St. Louis, hvor værterne vandt med 7-3. Stillingen var 3-3 før tredje periode, men her satte Blues for alvor trumf på og sikrede sig en overbevisende sejr.

Kampens helt store profiler var Blues-backen Kevin Shattenkirk, som lavede to mål og en assist, den nye St. Louis-spiller Kenny Agostino, der noterede sig for hele fem point i form af to mål og tre assists, samt Columbus’ Scott Hartnell. Han nettede to gange og lagde op til Blue Jackets’ sidste scoring.

Oliver Bjorkstrand fik hele 21 minutter og 57 sekunder på isen for Columbus, hvoraf der næsten var otte minutters istid i powerplay. Herningenseren fik dog kun sendt et enkelt skud på mål og måtte notere sig for to minusser i plus/minus-statistikken.

I søndagens anden træningskamp, hvor Blues og Blue Jackets mødtes i Nationwide Arena i Columbus, vandt gæsterne fra St. Louis med 5-0. Her stod danske Nikolaj Krag Christensen opgivet på listen over “scratches” for Blues, så noget tyder på, at den 18-årige Rögle-forward, som blev valgt af St. Louis i sommerens draft, deltager i holdets træningslejr, selvom oplysningen ikke er blevet bekræftet andre steder.